Novi problemi za Bilića, WBA poražen kod izravnog konkurenta za ostanak

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 20:22

Nešto se hitno treba mijenjati želi li WBA ostati u Premiershipu. No pitanje je može li se je li moguće bilo što.

Fulham je u sklopu sedmog kola Premiershipa na svom Craven Cottageu svladao West Bromwch Albion hrvatskog trenera rezultatom 2:0.

Baggiesi su u dosadašnjem dijelu prvenstva imali svega tri boda, no nekim su čudom obitavali odmah iznad zone ispadanja. Razlog je tome činjenica da su postojala tri kluba s još gorim učinkom. To su Burnley, Sheffield United te, do ovog kola, Fulham.

No sad je londonski klub preskočio WBA i sa četiri boda na kontu gurnuo Bilića i igrače mu u zonu ispadanja, odnosno na 18. mjesto. Fulham i WBA su, zajedno s prvakom Leedsom, stigli iz Championshipa, a u sezoni su podijelili bodove oba puta. Utakmice su tada završile 1:1 i 0:0.

Nevjerojatan je podatak da je klub kojeg danas vodi Bilić zadnji put slavio nad Fulhamom još tamo 23. listopada 2010., također u sklopu Premiershipa. No danas hrvatski trener nije imao sreće da to ponovi.

Domaćini su sve riješili u rasponu od pet minuta. Igrala se 26., jedno je ispucavanje primio Zambo Anguissa, prevario čuvara na sredini terena, odigrao dupli pas s Cairneyem te dao na lijevo krilo za Robinsona. On je odlično centrirao na rub peterca, gdje je loptu glavom dočekao Mitrović i vratio prema prvoj vratnici. Bobby Decordova-Reid ovako dobro namještenu priliku nije mogao propustiti i šalje loptu glavom lako u mrežu. Veoma lijepa akcija za vodstvo.

No već u 30. minuti još ljepši trenutak. Ola Aina na desnoj je strani dao uz crtu za Decordova-Reida, on dodao prema Mitroviću malo unutar kaznenog prostora, a srpski reprezentativac samo kratko ostavlja Aini, koji fantastilnim udarcem isprva s otprilike 18 metara pogađa sam gornji kut vratara Johnstonea.

WBA je prijetio, pokušao barem smanjiti, a u 81. je minuti Decordova-Reid zaustavio jedan udarac rukom. Sudac Hooper se konzultirao s VAR tehnologijom, no na kraju donio odluku da ne dosudi najstrožu kaznu.



Tagovi

Slaven BilićWest Bromwich AlbionWBAFulhamPremier liga

Ostale Vijesti