Emica Elvedji/PIXSELL  // NK Lokomotiva
Emica Elvedji/PIXSELL // NK Lokomotiva

Novi početak: Šibenik uz Deana Računicu želi pomrsiti formu jureće Lokomotive (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 11.03.22. | 08:47

Jedno je sigurno, Narančasti su trenutno najveća enigma prve lige.

Lokosi su ove sezone jedno ugodno nogometno iznenađenje, ali fokus prve utakmice 27. kola 1.HNL ipak ide domaćinu sa Šubićevca, Šibeniku. U više nego turbulentnom tjednu, Naranačasti su otpustili trenera Ferdu Milina, uz usputnu suspenziju za važne prvotimce Antonija Jakoliša i Stipu Bačećlića-Grgića. U takvoj, izvanrednoj situaciji, uprava je pronašla novo rješenje na klupi, a tu je i nova predsjednica kluba Marina Jurić. Klupu će pak voditi nekadašnji Hajdukov as Dejan Računica, a kako će ta sezona izgledati, u ovom trenutku je nemoguće predvidjeti.

Da Računici neće biti lako, jasno se vidi na rasporedu koji slijedi za Šibenik u ožujku. Nakon današnjeg domaćeg ogleda s Lokomotivom, na Šubićevac će još doći i Osijek te Gorica. Zahtjevan posao, ako ništa, tri puta zaredom pred domaćim navijačima.

(3.35) Šibenik (3.35) Lokomotiva (2.20)

Računica je na press konferenciji ususret dolasku momčadi Silvija Čabraje naglasio kako proces prilagodbe odmah krenuo.

„Jasno je da kada dođe novi trener onda mora biti promjena što se tiče i zahtjeva i ponašanja. Čini mi se kako su igrači jako dobro prihvatili ono što sam od njih tražio. Premda je najbitnije u ovom trenutku vratiti glave na pravi put. Znate, nije bilo lako proživjeti sve ono što se u klubu događalo u proteklih mjesec i po dana, toliko smjena trenera, turbulenacija, stresova...“

A to naravno, nije nešto s čime se lako nositi. Računica je svjestan da je ispred njega proces koji će potrajati, ali je ipak optimističan da se Narančasti dobro nositi s rastrčanim Lokosima.

„I puno kvalitetniji igrači bi se teško nosili s takvim stvarima. Mislim da je to prvi i osnovni razlog zašto je Šibenik izgledao loše na terenu, izuzev dijelova utakmica s Rijekom i Istrom. Radili smo cijeli tjedan da to ispravimo, igrači su jako dobro odgovorili i vjerujem da će protiv Lokomotive pokazati svoje pravo lice“ zaključio je novi trener.

Ipak, Lokomotiva je u posljednje vrijeme tvrd orah. Osjetio je to Dinamo, osjetio je to i Osijek. Također, Silvijo Čabraja u svom kadru ima nekoliko potentnih igrača koji mogu napraviti razliku na terenu...

„Lokomotiva igra odličan nogomet. Ne boje se nikoga što su pokazali protiv Osijeka i Dinama kojima su uzeli važne bodove„ komentira Računica petoplasiranu momčad lige.

 Da izazov na premijeri bude još i veći, Računica se mora pozabaviti sa sastavljanjem prve jedanaestorice.

„Mina vježba s ekipom, ali je daleko od svoje prave forme. Mesa i Julardžija su tek počeli ozbiljno trenirati. Španjolac Burgui je do daljnjega out“ nabrajao je Računica igrače na koje danas ne može računati. Prava šteta za Burguija, puno se očekivalo od njegovog dolaska.

Kao šlag na tortu mukama novog trenera, tu su i već spomenuti Stipe Bačelić-Grgić te Antonio Jakoliš. Obojica su do daljnjega suspendirani. Trener nije imao informacije o tome kada bi se duo mogao vratiti na teren.

S druge strane, Silvijo Čabraja se i dalje drži čvrsto s obje noge na zemlji premda je Lokomotiva kolovođa donjega dijela tablice. Pokazali su premalo za napad na četvrtu poziciju, ali sve se čini da će do kraja sezone biti destabilizirajući faktor za veliku četvorku kada su u pitanju međusobni ogledi kojih će do kraja sezone biti još četiri.

U razgovoru za Sportske novosti, trener Lokomotive je naglasio kako je promjena trenera često pozitivan poguranac u prvom tjednu.

„Šibenik je prije nekoliko dana dobio novog trenera a to se u 90 posto slučajeva pokazuje pozitivnim za momčad. Upravo zato se, kada situacija nije bajna, pribjegava toj svojevrsnoj šok terapiji. A je li dolazak Računice pozitivna promjena za Šibenik, to ćemo vidjeti. Igrači će se sigurno htjeti dokazati treneru Računici i nema dileme da je pred nama još jedna zahtjevna utakmica“ prokomentirao je Čabraja.

Zanimljivo, ove sezone Lokosi nemaju pobjedu protiv Narančastih. Početkom sezone slavlje domaćih na Šubićevcu rezultatom 2:1, potom remi na Kranjčevićevoj uz rezultat 1:1.

„I to nam je svakako motiv više! U prvom smo dijelu prvenstva osvojili samo jedan bod u te dvije utakmice, iako je sve moglo i drugačije završiti. Nadam se da se s ovog gostovanja možemo vratiti nasmijani, u dobroj smo formi i vjerujem da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima“ zaključio je trener Lokosa.

Inače, ovo će biti tek trinaesti međusobni ogled dvaju momčadi u 1.HNL. Krivulja je perfektna, po tri pobjede sa svake strane, uz šest remija. Hoće li nekome nesretni broj 13 nekome „nagnuti“ statistiku na povoljnu stranu, to ćemo saznati danas poslijepodne na Šubićevcu.

(3.35) Šibenik (3.35) Lokomotiva (2.20)

Šibenika - Lokomotiva, 1.HNL, 27.kolo stadion Šubićevac, petak, 18 sati

Očekivani sastavi:

Šibenik (3-4-3):

Lokomotiva (4-4-2):

1.HNL, 27. kolo

Petak 11. ožujka

Šibenik - Lokomotiva (18.00)

Subota, 12. ožujka

Slaven Belupo - Istra 1961 (15.00)

Hajduk - Dinamo (18:00)

Nedjelja, 13. ožujka

Hrvatski dragovoljac - Rijeka (15:00)

Osijeka - Gorica (17.05)


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+



 


Tagovi

NK ŠibenikNK LokomotivaSilvijo ČabrajaDejan Računica

Ostale Vijesti