Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Novi odlazak s Kajzerice: Krilni napadač potpisao za Inter Turku, stigao je kao zamjena za bivšeg igrača Osijeka

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 28.08.24. | 16:00

Osam godina proveo je u Dinamu, a u mlađim uzrastima hrvatske reprezentacije kombinirano ima 37 nastupa i šest pogodaka.

Teško je čak i nabrojati sve igrače koji su ovog ljeta napustili Kajzericu. Od prvotimaca, iz Lokomotive su otišli Čavlina, Bartolec, Kalaica, Marić, Bubanja i Šotiček, a njima se potom priključila i nekolicina mlađih igrača, na koje se gledalo kao ‘nade u usponu’, poput Matića, Groznice, Damjanića i Matkovića. Ta lista sada se dodatno produljila, jer svoj ormarić ispraznio je i Viktor Kanižaj (21), brzonogi krilni napadač koji je svoje talente odnio na sjever Europe gdje će ubuduće braniti boje Inter Turkua.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Riječ je o klubu starom svega 34 godine koji je 2008. godine osvojio svoj jedini naslov prvaka Veikkausliige, a zanimljivo im je drugi europski protivnik u povijesti bio jedan hrvatski klub. Nakon što su u prvom kolu Intertoto kupa 2005. godine slavili protiv islandskog IA-a, ždrijeb ih je u drugom kolu spojio s Varteksom, čiji navijači i danas prepričavaju dvomeč protiv Finaca. Prva utakmica igrala se u Varaždinu, hrvatska momčad na kraju je preokretom došla do 4-3 pobjede, dok je u uzvratu Inter Turku imao 2-1 sve do 90. minute, da bi se onda ukazao Riječanin Dominik Mohorović koji je Varaždincima osigurao prolazak u treće kolo. Nogometaši Varteksa tamo su snage odmjerili s Lensom, a iako su u prvoj utakmici uspjeli izboriti remi (1-1, Plantić 90.), u uzvratu je francuska momčad jednostavno bila prejaka te su u konačnici slavili s 4-0.

No, vratimo se mi Inter Turkuu i Viktoru Kanižaju. Krilni napadač je svoj nogometni put započeo u Čakovcu iz kojeg je sa samo 13 godina preselio u omladinski pogon Dinama. Tamo je proveo ukupno osam godina, da bi onda prošlog ljeta kao slobodan igrač stigao na Kajzericu. Iako je Kanižaj bio standardan hrvatski reprezentativac u mlađim kategorijama, u Lokomotivi se jednostavno nije uspio nametnuti pa je tako prošle sezone odigrao ukupno 11 utakmica, od kojih je većina bila u prvom dijelu sezone. Nezadovoljan minutažom, Kanižaj je odlučio pronaći klub gdje će imati malo važniju ulogu u momčadi.

Inter Turku tražio je desno krilo budući da su nedavno ostali bez svojeg ponajboljeg igrača Time Savitskog. Riječ je o igraču koji je u prvom dijelu sezone 18./19. bio na posudbi u Osijeku iz francuskog Caena, a svoj jedini nastup u bijelo-plavom dresu odigrao je u Hrvatskom nogometnom kupu protiv Zagorca. Iako se u Hrvatskoj nije proslavio, Savitski je posljednje dvije sezone igrao vrlo dobar nogomet, a to je nedavno naplatio transferom u švedski Mjällby AIF u čijim je bojama ranije ovog tjedna debitirao zabivši i asistiravši u 2-1 pobjedi njegove nove momčadi protiv Norrköpinga.

Kanižaja u Inter Turkuu još uvijek nisu službeno predstavili, ali za to svakako imaju vremena budući da svoju sljedeću utakmicu igarju 1. rujna kad ih očekuje gotovanje kod KuPS-a. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Viktor KanižajLokomotiva ZagrebNK LokomotivaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.VirsligaFinska ligaInter Turku

Ostale Vijesti