Novi Kloppov Liverpool - ovih 7 igrača mijenjaju izgled kluba sljedeće sezone

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.03.16. | 11:29

Liverpool bi sljedeće sezone mogao doživjeti velike promjene.

Nije Jürgen Klopp zadovoljan s onim što je zatekao na Anfieldu. Njemački trener nije uspio dignuti Liverpool nakon što je preuzeo momčad od Brendana Rodgersa, a već je jasno kako će svlačionica za sljedeću sezonu doživjeti potpuni remont.

Velika ulaganja najavili su i čelnici kluba. Ovih dana u javnost je pušten financijski izvještaj za prošlu godinu iz kojeg je vidljiv porast prihoda od 16,5%, a direktor kluba Ian Ayre istaknuo je kako su svi u klubu zadovoljni financijama te da je sada na redu ulaganje u igrače. Stadion je proširen, a Klopp bi ovog ljeta mogao dobiti veći iznos nego je Liverpool trošio posljednjih godina. Kada se zna da je klub s Anfielda u posljednje dvije sezone na pojačanja potrošio 270 milijuna eura, onda je jasno kako će Klopp biti među aktivnijim kupcima ovog ljeta.

A njegov plan je pomladiti i osnažiti momčad. Već su dogovorena dva pojačanja – Marko Grujić dolazi iz Crvene zvezde, a Joël Matip iz Schalkea, ali to je tek početak. Novinari ističu kako će sigurno biti još dolazaka, a ugledni Guardian ističe tri igrača koji su na meti njemačkog trenera.

Prvi od njih je Mario Götze koji bi sigurno bio veliko pojačanje za Redse. Klopp nikada nije prežalio što je Götze 2010. otišao iz Borussije u Bayern, a sada bi ga želio vratiti pod svoje skute. Za to bi trebao izdvojiti oko 100 milijuna eura, a navodno ni igrač nije imun na pozive iz Premiershipa. Pitanje je samo želi li napustiti udobnost Bayernovih dobrih rezultata i krenuti u neizvjesnost u kojem će Liverpool sigurno biti još neko vrijeme.

Osim njega, Klopp bi u Liverpoolu želio vidjeti i Piotra Zielinskog, 21-godišnjeg veznjaka Udinesea koji je trenutno na posudbi u Empoliju, a koji već ima 11 nastupa za reprezentaciju Poljske. Veliki talent sigurno ne bi previše koštao, Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na 4 milijuna eura, a u njemu bi Redsi dobili odličnog igrača za dugi niz godina.

Treći na listi je Ben Chilwell, 19-godišnji član Leicestera i mlade engleske reprezentacije. On je ove godine bio na posudbi u drugoligašu Huddersfieldu, ali je odigrao i tri kup utakmice za 'Lisice'.

Uz Guardian, i drugi engleski mediji se bave potencijalnim dolascima na Anfield. Tako Talk Sport opet u prvi plan ističe dolazak Granita Xhake iz Borussije Mönchengladbach, a u opticaju je još jedan igrač iz Bundeslige – Klopp nije imun ni na Karima Bellarabija iz Bayera.

Iako se u pravilu većina glasina pokaže netočnim, jasno je kako će Liverpool ovog ljeta sigurno doživjeti velike promjene. Klopp je doveden da se bori za naslov(e), a to s ovim kadrom nije u mogućnosti. Hoće li koji od ovih igrača doći na Anfield ili će se njemački trener odlučiti za druga pojačanja, ostaje nam tek da vidimo, ali svakako će biti zanimljivo ljeto za navijače Redsa...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Karim BellarabiJoel MatipMarko GrujićGranit XhakaBen ChilwellPiotr ZelinskiJurgen KloppMario Götze

Ostale Vijesti