Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Novac od transfera će kad-tad doći, ali ovakva prilika Hajduku za titulu ne smije proći

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 22.12.23. | 09:00

Odjeci Glavne skupštine na kraju godine koju Bijeli dočekuje u (ne)planiranom minusu

Toliko čekana Glavna skupština na kojoj su se iznosila izvješća za tekuću i projekcije za iduću godinu je prošla. Konačno je objavljena brojka u koju se sumnjalo da će Bijeli biti u minusu zbog toga što nije (još) knjižen transfer Luke Vuškovića u Tottenham i manjak u blagajni iznosi blizu 12,5 milijuna eura.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ali to je novac koji Hajduku ne bi smio promaknuti premda su se spominjali i rizici koje su potencirani od predstavnika udruge Naš Hajduk, čelni ljudi Hajduka zaduženi za financijsko poslovanje istaknuli su da nema zime. Primjerice, mogli su prodati dva igrača i biti u plusu, ali su se svjesno upustili u ovakav put jer je Hajduk u konkurenciji za osvajanje titule nakon 19 godina.

Nema sumnje da bi osvajanje naslova prvaka donijelo Europu i podignulo klub na višu razinu što se tiče samih prihoda, ali i ugled na Starom kontinentu slučaju sudjelovanja nekom od međunarodnih natjecanja. Prvo mjesto svakako bi donijelo lakši put do skupine makar Konferencijske lige, jer na Skupštini je izrečen cilj od sedam domaćih europskih utakmica idućeg ljeta i jeseni čime bi se dodatno napunila kasa splitskog kluba.

Vuškovića u dogovoru s Tottenhamom, budući da u Engleskoj ne može igrati prije 18. rođendana, čeka posudba negdje gdje bi trebao igrati seniorski nogomet, a to što je na njemu ostvaren rekordni transfer samo je jedan od pluseva Hajduka, bez obzira što su u minusu. Jer novac od transfera će kad-tad doći, no ovakva prilika za titulu i igranje Europa može i proći. Sve ovisi i o konkurenciji, koliko će se oni pojačati, kako će odigrati zaostale utakmice.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Predsjednik Lukša Jakobušić koji je razumljivo na Glavnoj skupštini najviše govorio rekao je da su mu u fokusu utakmica s Rijekom i naredna četiri mjeseca u kojima Hajduk može doći do uspjeha koji bi prebrisao sve frustracije koje su se nakupile u posljednjih 18 godina. On sam ulazi u posljednjih šest mjeseci mandata, a nema sumnje da bi s titulom imao velike izglede da nastavi i dalje. Spominjao je i plan o dvije titula prvaka do 2027. godine, pa s obzirom da gleda tako daleko, vjerojatno i želi nastaviti na istoj funkciji.

No treba dočekati ljeto na prvom mjestu, jer bez obzira na sve financijske bilance, rezultat na terenu je ono što s broji u sportu. U njegovu mandatu osvojena su dva Kupa, ali izostala je Europa kojoj su se svi nadali i to je pošteno ocijenjeno neuspjehom, premda su juniori igrali finale Lige prvaka mladih.

Prihodi na svim poljima rastu, Hajduk je na 105 tisuća članova, 20 tisuća pretplatnika, prodano je blizu 30 tisuća dresova, a toga će biti još i više nastavi li se s rezultatom koji je majka svega. Najavljena su i pojačanja kako bi se došlo do svetoga cilja. Uglavnom, prevladavali su pozitivni tonovi, bez obzira na naoko negativne brojke.

Dolazimo i do stavke preuređenja Poljudu u kojemu će državnim novcem u visini od 13,5 milijuna stadion biti preuređen. O tome, ali o gradnji novoga gradskoga stadiona na Brodarici nešto manjega kapaciteta, znat će se više oko rođendana, pretpostavljamo da je za tada predviđene prezentacija dvaju projekata koji će kada budu završeni, donijeti novo lice Splita i bolje uvjete.

Posebno je pohvaljen rad struke u sportskom segmentu jer je narasla vrijednost igrača, rast će i plaće, klub je na prvom mjestu i to je ono što je najvažnije, a čak desetorica igrača iz prvih 11 s posljednjeg derbija došla su bez odštete.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukSkupštinaLukša JakobušićLuka VuškovićHrvatska nogometna ligaPoljud

Ostale Vijesti