Nova avantura – Eduardo ulaže u engleski klub, već doveo sina legendarnog Brazilca

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.02.20. | 09:39

Jedan od najboljih napadača u povijesti Dinama otisnut će se u novu avanturu na Otoku.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac, Eduardo Alves da Silva, bez kluba je već malo više od godinu dana. Posljednji put zaigrao je u dresu Legije iz Varšave, a sa 37 godina na leđima koje je napunio krajem ovog mjeseca, već gleda prema igračkoj mirovini.

Međutim, kako stvari stoje neće puno mirovati gledajući sveukupno djelovanje u nogometu. Kopačke bi uskoro mogle biti, kako to volimo zgodno napisati, obješeno o klin, ali jedan od najboljih golgetera u povijesti zagrebačkog Dinama, vrlo izvjesno je, ostat će u nogometu.

Naime, kako prenosi lokalni otočki medij Kent Online, Eduardo bi uskoro trebao sa svojim dugogodišnjim prijateljem i biznismenom Alexom Bernardesom, 'transformirati' jedan engleski klub koji se natječe u 11. rangu tamošnjeg ligaškog nogometa.

Riječ je o Gillingham Townu, klubu koji rapidno raste kroz ligaške stepenice prvenstveno zbog Bernardesa i njegovih veza s brazilskim nogometašima. Sada bi se u sve trebao uključiti i bivši Vatreni koji je u 64 nastupa upisao 29 golova za „kockastu“ nacionalnu vrstu.

Njihova suradnja započela je još prošle godine, kada je Eduardo uložio „šesteroznamenkastu cifru u njihovu internetsku agenciju za nekretnine Glow Move koja sponzorira klub“, pisao je tada Kent Online. Tada je navodno još obećao da će i zaigrati u jednoj prijateljskoj utakmici za spomenuti Gillingham Town.

„Uživao sam u vremenu provedenom u Arsenalu, tamo sam se doista osjećao kao kod kuće, a ovaj projekt je nešto čemu se uistinu veselim. Pomagao sam već određenim projektima u Brazilu i uvijek sam htio nešto napraviti u Ujedinjenom Kraljevstvu“, izjavio je Eduardo za spomenuti medij.

Eduardo je, zajedno s Bernardesom - kojega je upoznao tijekom svog boravka u Londonu gdje mu je on bio prevoditelj - zaslužan za dovođenje sina Gilberta Silve u klub prošlog listopada. On bi trebao biti glavna uzdanica kluba na putu prema višim rangovima. U klubu su još i Marcos Vinicius Danta Ferrari, nogometaš koji je bio na probi u Crystal Palaceu te Wellington Alexandre, koji je igrao u Sao Paulo s nekadašnjim igračem Arsenala, Denilsonom.

„Kada mi je Alex rekao da Gilberto Silva Junior želi igrati za nas, mislio sam da se šali, ali on je doista došao i pobijedili smo u prve dvije utakmice u kojima je on zaigrao“, doda je da Silva.

Kako će izgledati ova nova avantura i hoće li sam Eduardo možda zaigrati za Gillingham Town slijedi nam vidjeti.

(Foto: Reuters/Pixsell)


Tagovi

Gillingham TownGilberto Silva JuniorGilberto SilvaEduardo da Silva

Ostale Vijesti