Lucas Boland-USA TODAY Sports
Lucas Boland-USA TODAY Sports

Norveški wunderkind oduševljava, Pepu se ne smije ponoviti 'slučaj' Palmer

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 20:00

Pripremne utakmice nisu pouzdan uzorak, ali u obje prijateljske utakmice (porazi od Milana 2-3 i Celtica 3-4), 21-godišnjak je bio ponajbolji igrač Građana

Uslijed blijedih nastupa na Euru, engleska javnost preklinjala je izbornika Garetha Southgatea da promijeni svoja tvrdoglava uvjerenja pa da rošadama promijeni krvnu sliku momčadi. Prvenstveno se to odnosilo na ubacivanje Chelseajevog igrača Colea Palmera koji bi u skromnoj minutaži pokazivao puno više od kolega koje su igrale u početnom sastavu.

Prouči cjelokupnu ponudu u Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pisali su se apeli, potpisivale peticije, ali Southgate nije odustajao. Na koncu mu se i malo toga može prigovoriti, budući da je stigao do finala u kojemu ipak nije mogao protiv objektivno bolje Španjolske.

No spomenuti Palmer si je i u tim minutama u kojima je igrao dignuo cijenu i pokazao zbog čega je u proglašen najboljim mladim igračem Premier lige u kampanji u kojoj je potpisao 22 pogodaka i deset asistencija.

A i u Chelseaju zadovoljno trljaju ruke, budući da su za 'pišljivih' 47 milijun eura dobili briljantnog igrača. U Man. Cityju se, pak, udaraju po glavi jer su pustili ovakvog igrača ispod cijene. Radi se o dečku koji je ponikao u Cityjevoj nogometnoj akademiji, a čiji se talent pored razvikane konkurencije nikako nije mogao razmahati pa je prodan u Chelsea.

Pep Guardiola je javno žalio za Palmerom, uz pojašnjenje kako mu nije mogao dati veću minutažu, ali svjestan je, iz današnje perspektive, da je učinio pogrešku.

A sada ima priliku i naučiti nešto iz tog iskustva. Naime, na vrata prve momčadi glasno je zakucao Norvežanin zanimljivog imena – Oscar Bobb.

Pripremne utakmice, doduše, nisu pouzdan uzorak, ali u obje prijateljske utakmice (porazi od Milana 2-3 i Celtica 3-4), 21-godišnjak je bio ponajbolji igrač Građana i sasvim je zasjenio zvijezde poput Jacka Grealisha ili Kalvina Phillipsa.

Guardiola mu je već dao prilike i u protekloj sezoni, kako u Premier ligi, tako i u Ligi prvaka. Ali nije računao na njega u onim najvažnijim utakmicama. Međutim, ako igra bolje od Grealisha u ogledima protiv Milana i Celtica, onda zaslužuje opipljiviju minutažu.

Sada ćemo vidjeti kako će se Pep odnositi prema njemu i hoće li ispraviti 'pogrešku' učinjenu s Palmerom...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Oscar BobbManchester CityPep GuardiolaCole PalmerPremier ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti