CHRISTIAN HARTMANN/Action Images
CHRISTIAN HARTMANN/Action Images

Nogomet na OI: Svjetske prvakinje prošle u polufinale nakon drame penala, Kanada izbacila Brazil

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 15:35

Samo je jedna utakmica odlučena u prvih 90 minuta.

Poznati su svi sudionici polufinala ženskog nogometnog turnira na Olimpijskim igrama. Srebrna iz Rija Švedska će tako u ponedjeljak odigrati protiv Australije, a aktualne svjetske prvakinje Amerikanke protiv sjevernog susjeda, i brončanog sa zadnjih dvaju Igara, Kanade pokušati dohvatiti svoje šesto finale.

Kanađanke su u prvoj utakmici dana nakon 0:0 u 120 minuta dvoboja i boljeg raspucavanja jedanaesteraca izbacile jedne od favoritkinja Brazilke, za koju igra i najbolja nogometašica svih vremena Marta. Nakon što je Sinclar promašila prvi udarac, Marta je zabila. No, Kanađanke su do kraja iskoristile sva četiri pokušaja, a četvrtu i petu seriju za Brazilke su promašile Andressa i Radaelle.

Ljepoticu četvrtfinala gledali smo u 'Commonwealthskom derbiju' u kojoj su Australke izbacile prve predstavnice 'krune' Britanke nakon produžetaka. Australija je na odmor otišla s minimalnom prednosti golom Kennedy, no napadačica Manchester Cityja Ellen White preokrenula je rezultat u razmaku od 57. do 66. minute. Produžetke Australiji donijela je Kerr u 89., a putnik u polufinale odlučen je nakon produžetaka.

Weir je u 101. promašila penal za Britaniju, Fowler je potom dvije minute kasnije zabila za vodstvo 'Down Undera', a Kerr u 106. zabila za 4:2. Treći pogodak Whitea u 115. samo je ublažio poraz Britanki.

Aktualne olimpijske viceprvakinje s 3:1 su izbacile Japanke, a u zadnjoj utakmici dana odvijala se prava drama. Miedema je dovela Nizozemke u vodstvo protiv svjetskih prvakinja Amerikanki koje su do poluvremena preokrenule pogocima Mewis i Wiliams, no Miadema je u 54. zabila za 2:2. U 81. Nizozemke su imale penal za pobjedu, no Martens nije bila precizna te je utakmica otišla u produžetke, na posljetku i do penala.

Amerikanke su tamo bile preciznije i koncentriranije zabile su sva svoja četiri udarca, a Nizozemke su promašile dva.


Tagovi

Tokyo 2020Tokyo 2021Olimpijske igre

Ostale Vijesti