REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Nogomet na OI: Jaka Francuska krenula s pobjedom, Japan protutnjao kraj Paragvaja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.07.24. | 22:57

Odigrano je prvo kolo olimpijskog nogometnog turnira.

Dva dana prije službene ceremonije otvaranja XXXIII. Olimpijskih igara, započeli su turniri u muškom nogometu i ragbiju 7. Nogometni turnir bio je posebno zanimljiv, posebno 'nesvakidašnji' slučaj koji se dogodio na dvoboju između Argentine i Maroka. Argentinci su nadoknadili 0-2 kolom u 16. minuti sudačke nadoknade. Krenuli su neredi, nakon dva sata gol Argentine je poništen i Maroko je slavio 2-1.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U drugoj utakmici skupine B, Irak je svladao Ukrajinu 2-1. Rubčinskij je doveo Ukrajinu u vodstvo u 53., a Irak je preokrenuo golovima Husseina i Jassim, mladog krila koji bi mogao postati prvi igrač koji će iz iračke prve lige prijeći u klub iz Liga petice, novog talijanskog prvoligaša Como.

U skupini A jaka francuska reprezentacija (Lacazette, Olise, Lukeba, Bade, Doue i drugi), koju vodi Thierry Henry s 3-0 nadigrala je olimpijsku reprezentaciju SAD-a.

Golove za Pijetlove zabila su dva najzvučnija imena, Lacazette u 61. i Olise u 69. te Loic Bade u 87. Napadač Lyona Lacazette je upisao gol i asistenciju.

U skupini C Španjolska je još ranije svladala Uzbekistan 2-1, a Dominikanska Republika i Egipat odigrali su dvoboj bez golova.

Novi Zeland je u nešto ranijem terminu svladala Gvineju 2-1.

Posebno impresivan bio je Japan koji je s čak 5-0 svladao Paragvaj koji je od 25. igrao bez isključenog Viere. Mito i Fujio zabili su po dva gola, a jednom se u strijelce upisao i Yamamoto. Izrael i Mali odigrali su bez pobjednika. (G)

Prvo kolo Olimpijskog turnira u nogometu

Skupina A

Francuska - SAD 2-0

Gvineja - Novi Zeland 1-2

Skupina B

Argentina - Maroko 1-2

Irak - Ukrajina 2-1

Skupina C

Uzbekistan - Španjolska 1-2

Dominikanska Republika - Egipat 0-0

Skupina D

Japan - Paragvaj 5-0

Mali - Izrael 1-1



Tagovi

Pariz 2024Olimpijske igrejapanska nogometna reprezentacijaFrancuska nogometna reprezentacijanogometna reprezentacija SAD-a

Ostale Vijesti