Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Nobelovci posjetili Poljud, primila ih Hajdukova Uprava

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 20:12

U Splitu su na kongresu

Trojica renomiranih znanstvenika, dobitnika Nobelove nagrade, posjetili su Poljud gdje ih je primio predsjednik Uprave Ivan Bilić zajedno s članovima Uprave Marinkom Akrap i Ivanom Matanom.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Richard Roberts, Gregg Semenza i Svante Paabo dobitnici su Nobelove nagrade s područja biokemije, a u Split su stigli na znanstveni kongres "13th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine". 

Organizator kongresa Dragan Primorac nobelovce je u posljednja tri dana upoznao s gradom, a danas ih je odlučio doveo u posjet Poljudu gdje su boravili otprilike sat vremena. Upoznali su se poviješću kluba te razgledali najzanimljivije dijelove stadiona. 

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što možemo ugostiti ovako istaknute pripadnike svjetske znanstvene zajednice. Ovo je prvi put u povijesti da nam u posjet dolaze dobitnici Nobelove nagrade te mi je drago što im je današnji boravak na Poljudu bio zanimljiv i ugodan", kazao je ovom prilikom predsjednik Uprave Ivan Bilić.

Prilikom posjeta Poljudu Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sveta Katarina koja je i sponzor Hajduka, istaknuo je sljedeće: 

"Ovaj kongres u Splitu trenutno je nešto najveće što se u ovom trenutku događa globalno u znanstvenom svijetu. Na njemu sudjeluje niz kandidata za Nobelovu nagradu, četiri dobitnika Nobelove nagrade od kojih su s nama danas na Poljudu Gregg Semenza, Svante Paabo i Richard Roberts. Oni su danas tu na Poljudu iz puno razloga, radi se o vodećim svjetskim znanstvenicima koji su svjesni važnosti suradnje znanosti i sporta na području sporta što je prioritet svima nama."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukPoljudIvan BilićMarinka AkrapIvan MatanaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti