REUTERS/Michaela Stache
REUTERS/Michaela Stache

Njemački reprezentativac uputio kritiku: „Ne sviđa mi se novo pravilo, suci su previše osjetljivi“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.09.24. | 16:49

Joshua Kimmich smatra da suci općenito dijele previše žutih kartona

Uoči Eura 2024. UEFA je izdala nove smjernice za suce, a jedna od njih je da samo kapetan smije prilaziti sucima tijekom utakmica. Ako se netko na to ogluši i, unatoč tome što nije kapetan, uputi bilo kakvo neslaganje prema sucu, treba ga opomenuti, prema novim pravilima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kapetan Njemačke Joshua Kimmich kritizirao je promjenu nakon remija njegove momčadi s Nizozemskom 2-2 u utorak u UEFA Ligi nacija, rekavši da smatra da se dijeli previše žutih kartona.

“Općenito, nisam veliki fan ovog novog sustava u kojem samo jedan igrač smije razgovarati sa sucem. To je dobra ideja. Ali mislim da su suci općenito vrlo osjetljivi,” rekao je Kimmich.

"Naravno, ponekad reagiraš emocijama. To nema nikakve veze sa sucem. Možeš se naljutiti zbog neke situacije. Često je slučaj da suci to shvate kao da im je namijenjeno - što znači da dobiješ puno žutih kartona. U Ligi nacija, ako dobiješ dva žuta kartona, suspendiran si. To može stvarno, jako boljeti. Općenito, volio bih da suci nisu toliko osjetljivi. Iako svoje emocije moramo držati pod kontrolom. Ali nije uvijek nešto osobno protiv suca", zaključio je.

Inače, dok se Bayern i Kimmich spremaju za susret s Dinamom u Ligi prvaka, opet su se intenzivirale i vijesti oko Kimmichove budućnosti budući da se u nekoliko navrata povezivalo s Barcelonom. Trenutno je u posljednjoj godini svog ugovora s Bayernom i njegova je budućnost neizvjesna.

"Ovdje postoje neke momčadi protiv kojih nismo igrali često", primijetio je Bayernov veznjak Joshua Kimmich nakon ždrijeba pa dodao: "Ne biste trebali podcijeniti nijednog od njih." (g)



Tagovi

Joshua KimmichNjemačka nogometna reprezentacijaSuciVAR suci

Ostale Vijesti