REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Njemački mediji: "Bjelica je udahnuo život Unionu, ali plod će se vidjeti tek za mjesec dana"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.12.23. | 20:42

Svaki potez hrvatskog stručnjaka pod povećalom je u njemačkoj javnosti

Pobjedom od 2-0 protiv Kölna, Union Berlin se relativno veselo oprostio od nogometne 2023. godine. U kratkim crtama, imao je odličan početak sezone sa šest bodova iz prve dvije utakmice, ali onda je uslijedila dugotrajna kriza rezultata na europskom i domaćem planu. U svemu je ceh platio donedavni trener Urs Fischer, a zamijenio ga je hrvatski strateg Nenad Bjelica.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Rijetko je koja konstelacija između trenera i momčadi funkcionirala tako dobro kao u ovom slučaju. Na kraju je i Fischeru ponestalo ideja. U posljednjih nekoliko utakmica očajnički je pokušavao promijeniti svoj sustav i formaciju, ali ni te mjere nisu urodile plodom", sažeo je Berliener Zeitung eru bivšeg trenera na klupi Uniona.

Die Eisernen je nakon tog 15. studenog dugoročno preuzeo Osječanin Nenad Bjelica stigavši u glavni njemački grad poslije epizode u turskom Trabzonsporu. Čekale su ga europske bitke u roku od 72 sata od preuzimanja momčadi, a potom i pokušaj čupanja iz gliba u Bundesligi. Malo poboljšanje napravio mu je Marco Grote, privremeni trener, koji je Union doveo do remija s Augsburgom 1-1, da bi potom Bjelica istim rezultatom završio utakmicu protiv Brage i produžio nade u europsko proljeće.

Uslijedila je potom i pobjeda nad Gladbachom 4-1 i nova doza euforije. Bjelica nije uspio doći do čuda nad Real Madridom, iako nije bio daleko od njega, a nesretni poraz protiv Bochuma pokazao je opet slabosti berlinske momčadi. Predbožićno slavlje nad Kölnom flaster je na ranu i privremeni mir, a sada slijedi i drugi, najbitniji dio sezone.

"Svatko tko ima ovako popularnog prethodnika pod posebno je velikim pritiskom. Hrvat je uspio udahnuti novi život momčadi", kaže Berliner Zeitung i dodaje:

"Igrao je s promijenjenim sustavom i uspio prekinuti mučan niz bez pobjede u 3-1 pobjedi protiv Mönchengladbacha. Hoće li njegov rad doista uroditi plodom, znat će se tek za mjesec dana, kada Union krene u drugu polusezonu. Nakon samo pet natjecateljskih utakmica, još je prerano za ocjenu."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBundesliga

Ostale Vijesti