Action Images
Action Images

Nizozemski reprezentativac gura Hrvata prema Gradskom vrtu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.01.21. | 09:27

Primjetna je lančana reakcija koja bi na koncu dovela do dodatnog ojačanja konkurencine u Bjeličinoj svlačionici.

Zadnjih 48 sati dosta se piše o tome kako bi Petar Brlek, trenutno još uvijek član talijanske Genoe, trebao dodatno ojačati vezni red drugoplasirane momčadi HNL-a.

U subotu nema novih vijesti vezanih uz ovaj transfer. Igrač jest pred vratima Gradskog vrta, no potez na drugoj strani upućuje na to da bi bivši član Slaven Belupa mogao biti na izlaznim vratima.

26-godišnji Brlek nije odigrao niti jednu utakmicu ove sezone za Genou otkako se vratio s posudbe iz Ascolija (u kojem je prošle sezone u Serie B bio manje-više standardan). Jedno je kratko vrijeme bio out radi pozitivnog testa na koronavirus, no sve u svemu se ne može reći da je njegova situacija kao suigrača Milana Badelja i Marka Pjace obećavajuća.

Povrh svega, gotovo da je potvrđen dolazak Kevina Strootmana, igrača s 45 nastupa za nizozemsku reprezentaciju. Radi se o veznjaku koji pokriva gotovo identičnu poziciju kao i Brlek, igrao je za klubove kao što su PSV, Roma i Olympique Marseille, a njegovi prelasci su se plaćali i u desecima milijuna eura.

Uzevši sve u obzir, ne može se reći da su Brlek i Strootman ona najizravnija konkurencija, no nepobitna je činjenica da je sad raspoloživo jedno mjesto manje na poziciji centralnog veznjaka. A to bi mogao biti konačan znak da Varaždinac napušta veliku talijansku luku.

Hoće li to biti prema Osijeku, saznat ćemo u narednim danima. Iako je i u svlačionici Nenada Bjelice poprilično jaka konkurencija igrača koji kandidiraju za ovaj dio terena (Pilj, Žaper, Kleinheisler, Vuković, Jugović,…), sigurno je da bi u Gradskom vrtu barem podjednako konkurirao za minute.


Tagovi

Kevin StrootmanPetar BrlekOsijekGenoanogometni transferi

Ostale Vijesti