Nizozemci, zahvalite Cristianu: Čudesni talent poslušao savjet idola i izabrao Oranje!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.09.15. | 12:58

El Ghazi odbio Maroko i odlučio se za Nizozemsku...

Nova senzacija iz nizozemske lige zove se Anwar El Ghazi. Momak kojem je samo 20 godina oduševljava u dresu Ajaxa, a u prvih šest kola zabio je sedam golova.

Nizozemski izbornik Danny Blind po prvi puta uvrstio je El Ghazija na popis reprezentacije, za predstojeće utakmice u listopadu u kvalifikacijama za Euro u Francuskoj. Napadač Ajaxa imao je opciju da nastupa za Nizozemsku ili Maroko, odakle su mu porijeklom roditelji, a čini se da je odluku donio nakon konzultacija sa – ni manje ni više – Cristianom Ronaldom!

„Dugo sam se premišljao, savjetovali su me roditelji i obitelj, zatim trener, a na kraju i sam Ronaldo. Poslušao sam sve njihove prijedloge i na kraju se odlučio za Nizozemsku“, potvrdio je El Ghazi.

On ne krije da mu je CR7 idol, pa je ispričao kakav mu je točno savjet dao Portugalac.

„Pitao sam Ronalda trebam li nastaviti igrati za Nizozemsku za koju sam igrao u mlađim kategorijama, a on mi je rekao da bi na mom mjestu izabrao upravo to. No savjetovao me da odlučim sam i da se ne obazirem na činjenicu što će mnogi ljudi iz moje okoline imati drugačiji stav po ovom pitanju.“

Anwarovi roditelji davno su napustili Maroko, a on je svjestan situacije u kojoj se nalazi.

„Ako izaberem Nizozemsku, Marokanci će reći da nisam pravi Marokanac. A da sam izabrao Maroko, onda bi mi ovdje u Nizozemskoj rekli: „He, pa ti si odgajan ovdje, što ti je...“. Dat ću sve od sebe u nizozemskom dresu. To je moja zemlja, država u kojoj sam rođen i u kojoj sam odrastao“, zaključio je Anwar El Ghazi.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ajaxnizozemska nogometna reprezentacijaCristiano RonaldoAnwar El Ghazi

Ostale Vijesti