Nizozemac zasukao rukave u potrazi za veznjakom: Želi uzeti dvojac iz Serie A?!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.02.15. | 12:11

Manchester United navodno je spreman uložiti gotovo 130 milijuna eura kako bi pojačao svoju veznu liniju.

Već smo ranije pisali kako je menadžer 'Crvenih vragova' uporan u nastojanju da svoje redove pojača nekim kreativnim veznjakom, a kako bi uspio u tom naumu, neće pitati za novac. Na Old Trafford želi dovesti, točnije vratiti mladog člana Juventusa i bivšeg 'vraga' Paula Pogbu te Kevina Strootmana iz Rome.

Iako je puno izvjesnije da će se odlučiti samo za jedno ime, zanimljiva su nagađanja engleskih medija, koji navode kako bi izbor mogao pasti na obojicu. Van Gaal je u potrazi za mladim kreativnim i talentiranim veznjacima i neće štedjeti.

Strootman je u društvu s Pogbom manje kreativan, ali prednost Nizozemca je što može igrati na više opcija, a i 'namjestiti nišan' kada treba. Van Gaal ovog 25-godišnjaka dobro poznaje još iz vremena dok je bio na klupi nizozemske reprezentacije, no na konačnu odluku o njegovom dovođenju u redove Manchester Uniteda mogla bi utjecati neizbježna činjenica o problemu forme.

Naime, bivši član nizozemskog PSV-a iz Eindhovena prošle je godine proveo čak osam mjeseci van terena zbog ozljede koljena. A od tada je zabilježio još neke poteškoće i nedavno je ponovno morao pod nož.

21-godišnji Pogba je Old Trafford napustio u ljeto 2012. godine i prešao u redove Juventusa. Mnogo se raspravljalo o velikoj pogrešci i propustu Uniteda, koji je pustio talentiranog Francuza. Ako se odluči vratiti u Manchester United, cifra za jednog od najtraženijih mladića u svjetskom nogometu neće biti mala.

Neki izvori navode kako se njegova trenutna vrijednost procjenjuje na nešto manje od sto milijuna eura, što se smatra realnim, obzirom na formu i igre koje je pokazao u protekle dvije i pol sezone.

Van Gaal je već napravio značajne promjene u veznoj liniji svoje momčadi. Doveo je prošlog ljeta Daleyja Blinda i Andera Herreru, a riješio se Toma Cleverleyja, Andersona i Darrena Fletchera. Koga će dovesti na ljeto, vidjet ćemo. Jedno je sigurno, bit će opet prometno na Old Traffordu!

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Manchester UnitedJuventusRomaPaul PogbaKevin Strootman

Ostale Vijesti