STEFANO RELLANDINI/Action Images
STEFANO RELLANDINI/Action Images

Ništa od povratka u HNL: Josip Elez odlazi kod bivšeg kapetana Hajduka

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.03.21. | 08:37

Pregovori traju još od siječnja, a izgleda kako bi uskoro sve trebalo biti dogovoreno.

Josip Elez definitivno će na kraju ove sezone napustiti momčad njemačkog drugoligaša Hannovera 96. Bivši branič Hajduka i Rijeke prodan je tadašnjem bundesligašu u siječnju 2018. godine za tri milijuna eura (500 tisuća za posudbu + dva i pol milijuna za otkup ugovora), ali se to u konačnici nije pokazalo dobrom odlukom u karijeri.

Hannover je uskoro ispao iz elitnog ranga njemačkog nogometa, a Josip je izgubio status prvotimca. Da mu 'ne cvjetaju ruže' vidi se i po tome što je ove sezone skupio tek šest nastupa u 2. ligi, a budući da mu ugovor ističe na kraju ove sezone, potpuno je jasno kako će on svoj nogometni put nastaviti daleko od HDI-Arene.

Iako se jedno vrijeme spominjala mogućnost povratka u HNL, izgleda kako su šanse za to veoma male. Naime, iz menadžerskih krugova doznajemo kako je za uslugama 26-godišnjeg braniča zainteresirana poljska Legija, a interes i razgovori traju još od siječnja. Kako doznajemo, Josip je sve bliži konačnom dogovoru s novim klubom.

U redovima poljskog velikana Legije, od bivših HNL-ovaca, aktualni su Marko Vešović i Josip Juranović. Potonji je i povremeni hrvatski reprezentativac, dugo je bio kapetan Hajduka, dok je Crnogorcem Elez u dresu Rijeke osvojio duplu krunu.

Dodajemo za kraj kako tržišna vrijednost 26-godišnjeg stopera iznosi 600 tisuća eura, a u Legiji bi trebao (ili bolje rečeno mogao) zamijeniti Mateusza Wietesku koji bi ovog ljeta trebao put Bundeslige.


Tagovi

Josip EleztransferiLegiaEkstraklasa

Ostale Vijesti