Pixsell
Pixsell

Niko Galešić: "Igrači Slavena otvorili su mi 'autoput'"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 10:53

Mladi stoper Rijeke zabio je svoj prvijenac u dresu matičnog kluba i to na spektakularan način - primio je loptu na vrhu svojeg kaznenog prostora i pretrčao cijeli teren prije nego što je zabio jedini pogodak na utakmici.

Rijeka je nastavila sa sjajnim rezultatima u HNL-u i s minimalnom 1-0 pobjedom u Koprivnici zadržala drugo mjesto ljestvice. Momčad s Kvarnera bi, u slučaju da Hajduk ne pobijedi Dinamo na Poljudu, a Rijeka svlada Rudeš, mogla 11. kolo prvenstva dočekati kao vodeća momčad prvenstva. Junak utakmice na Kušek Apašu bio je mladi stoper Rijeke Niko Galešić koji je zabio spektakularni prvijenac za matični klub....

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Najbitnije je da smo upisali pobjedu na teškom gostovanju u Koprivnici, unatoč lošoj igri i padu u nastavku utakmice. Imali smo problema s vjetrom, teren je bio mekan, no nećemo tražiti alibi. Bili smo kompaktni u obrani. Dobro smo reagirali na Slavenove prekide. U konačnici mislim da smo zaslužili pobjedu", rekao je Galešić Siniši Lončaru iz Sportskih novosti.

Hrvatski U21 reprezentativac potom je detaljno opisao svoj pogodak nakon što je s loptom pretrčao više od 80 metara...

"Mislim da domaćini nisu očekivali da ću krenuti. Krenuo sam s namjerom da nekom dodam, tražio sam neki pas, a kako su igrali Slavena zatvarali linije za dodavanje, ostavili su mi otvoreni prostor. Otvorili su mi autoput da dođem do gomana. Morao sam samo ostati miran kada stignem ispred gola i poentirati. Na kraju je ispred mene ostao samo stoper Boras, za kojeg sam na brzinu morao odlučiti kako ga proći. Poslao sam loptu pored njega, prošao na drugu stranu i onda ljevicom u drugi kut zabio".

Iako mu je ovo bio prvi pogodak u dresu Rijeke, Galešić je u HNL-u već dva puta zabio dok je bio na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu.

"Nisam mogao sanjati bolji. Uvijek sam mislio da ću zabiti iz prekida, glavom", rekao je za kraj.



Tagovi

HNK RijekaRijekaNiko GalešićHrvatska nogometna ligaHNLSlaven Belupo

Ostale Vijesti