Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Nije zezancija: Legendarni Anas Sharbini igrat će s još jednim - Anasom Sharbinijem!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.08.24. | 14:13

Najbolje priče uvijek su se krile u niželigaškom nogometu

Hrvatski niželigaši prepuni su anegdota i priča koje će se dugo prepričavati, a jednu od njih krije i NK Rječina. Naime, član 1. ŽNL iz Dražica, mjesta u okolici Rijeke ima dva igrača po imenu i prezimenu - Anas Sharbini.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Svim ljubiteljima hrvatskog nogometa odmah će se upaliti lampica kada se spomene to ime, a ubrzo će mu se pridodati i ono Ahmada (40), starijeg brata. I jedan i drugi su ispisivali retke hrvatskog nogometa. Konkretno, Anas, mlađi brat je svoju posljednju HNL utakmicu prije čak devet godina, a njegova Rijeka tada je odigrala 1-1 protiv Slaven Belupa na Rujevici. U sljedećem, 21. kolu sezone 15./16., protiv Zagreba u gostima (2-0, Bezjak 2), Sharbini je bio na klupi, a nakon tog ogleda više nije konkurirao za prvu momčad Rijeke. To mu je na neki način bio i svojevrsni oproštaj od profesionalnog nogometa iako mu je tada bilo tek 28 godina.

Nakon što je protekle tri i pol godine igrao za OŠK iz Omišlja, Anas je u 37. godini života odlučio svoju nogometnu priču okončati tamo gdje ju je i započeo – u Rječini. Obući će tako taj dres nakon 20 godina, šest više nego što ih uopće na rođendanskoj torti broji njegov još jedan igrač Rječine, drugi, još mlađi - Anas Sharbini. Rječina će tako nekim spikerima možda zadati glavobolje, jednog će možda nekada zaboraviti pročitati ili će zamucati, ali bit će to još jedna lijepa priča. Radi se, dakle, o sinu Anasovog brata Ahmada. Ime je, pogađate, dobio po poznatom stricu, a sada će igrati u istom klubu.

Život, Bog, nogomet... Netko od njih (ili svi) pišu doista čudne priče.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Anas SharbiniNK RječinaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti