Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

NIje pomoglo niti 26 udaraca domaćina: Šibenik nakon 16 godina slavio u Osijeku

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.08.24. | 22:57

Gosti su iskoristili slabiji dan Nikole Čavline te zabili dva gola koja su im donijela premijerne bodove na startu HNL-a

Hladan tuš na Pampasu! Osijek je poražen od Šibenika na staru nove sezone 2-1. Strijelci za pobjedu povratnika u elitni razred HNL-a bili su Božić i Morrison, dok je za domaćine bio precizan Marko Soldo. Punih 16 godina čekali su gosti trijumf na gostovanju kod Osijeka, dočekali su ga kada su se najmanje nadali. Osijek je furiozno krenuo u europsku sezonu, ali na domaćem planu zapelo je na prvoj prepreci.

Iako je Osijek bio dominatan, jer su izveli 16 udaraca iz kuta i čak 26 puta pucali prema vratima Đakovića - na koncu su gosti iskoristili loš dan Nikole Čavline koji je s dvije slabije reakcije ponio epitet tragičara utakmice. Na svu sreću, Čavlina je na glasu kao iznimno mentalno jak pa će preboroditi i ovo negativno iskustvo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U početnom sastavu nije bilo mjesta za Nejašmića koji već neko vrijeme vuče ozljedu mišića a saznajemo kako je upitan njegov nastup i u europskom dvoboju sa Zirom u četvrtak. Umjesto njega priliku je dobio Šimun Mikolčić koji je zaigrao na poziciji “šestice” dok je Coppitelli očito odlučio od Jugovića raditi “desetku” u 35. godini...

Slaba je bila posjeta na Opus Areni. Godišnji odmori u kombinaciji s produženim vikendom učinili su svoje pa tribine nisu bile ispunjene sukladno očekivanjima. Ipak, u četvrtak se očekuje osjetno veća posjeta. Svečano je bilo u uvodu kada je Ramon Mierez preuzeo svoju nagradu za najboljeg strijelca HNL-a prošle sezone. Zabio je “El Toro” 19 komada...

I taman kada su šibenski navijači ušli na stadion, Ivan Božić dao im je razlog za veselje. Bila je to pomalo nespretna reakcija Čavline koju je iskoristio napadač gostiju pa preciznim udarcem donio vodstvo Šibeniku. Da nesreća ne dolazi sama potvrdio je izlazak Guedesa iz igre zbog ozljede. Ostao je ležati Brazilac na rubu kaznenog prostora nakon jednog duela pa je priliku dobio Omerović.

Opasno su gosti živjeli nakon pola sata igre kada smo registrirali četiri odlične prilike za Osijek. Prvo je Mikolčić dočekao jednu loptu pa pokušao iz daljine. Vratar Đaković je izašao kao pobjednik nakon prvog pokušaja Matkovića, dok ga je greda spasila kod onog drugog. U međuvremenu je s prilične udaljenosti probao i Pušić, pored gola.

Diglo je to tribine na noge, ali na tome je i ostalo do odlaska na odmor.

U poluvremenu je u svlačionici ostao Jugović dok je priliku dobio Bukvić. Taktički je to značilo da je Pušić prebačen u sredinu dok je Bukvić zaigrao na lijevom krilu. Buran je bio početak nastavka. Tražili su kazneni udarac domaćini nakon što je Mikolčić napravio nered i ostao ležati pred vratima Šibenika. Onda je Soldo probao glavom nakon udarca iz kuta da bi koji trenutak kasnije ipak pronašao put do mreže Đakovića. Doduše, lopta je na putu zakačila Punčeca i prevarila vratara Šibenika za izjednačenje.

I tu se očekivalo kako će Osijek krenuti u preokret, ali onda je Morrison utišao tih šest tisuća navijača na tribinama. Bio je tu ubačaj u peterac i ponovno slaba reakcija Čavline koji je izašao sa vrata ali nije uspio dohvatiti loptu što 19-godišnji branič iz Gane koristi za svoj prvijenac u HNL-u.

Do kraja utamice Osijek je dominirao. Sijevalo je sa svih strana. U kaznenom prostoru gostiju, ali i ispred njihove klupe gdje su vrlo temperamentno gosti pratili posljednje trenutke dvoboja koji je na koncu otišao na njihovu stranu.

Osijek - Šibenik 1-2

Opus Arena. Gledatelja: 6144.

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb), Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina). Četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb). VAR: Ante Terzić (Podstrana). AVAR: Kruno Šarić (Županja).

Strijelci: 0-1 Božić (8.), 1-1 Soldo (55.), 1-2 Morrison (61.)

Žuti kartoni: Jugović (Osijek); Kolega (Šibenik)

Osijek (4-2-3-1): Čavlina – Guedes (od 28. Omerović), Duarte, Jelenić, Jurišić – Soldo (od 64. Lima), Mikolčić – Pušić, Jugović (od 46. Bukvić), Matković (od 80. Ademi) – Mierez.

Šibenik (3-4-2-1): Đaković – Perić, Morrison, Punčec – Kolega, Roca, Bakić (od 73.Iyendjock), Žuta (od 44. Dujmović) – Božić (od 73. Kulušić), Majić (od 59. Torres) – Santini (od 87. Gačić).



Tagovi

HNLNK ŠibenikNK Osijek

Ostale Vijesti