REUTERS/Dilara Senkaya
REUTERS/Dilara Senkaya

Nije Dalić jedini s problemima: Montella u debiju na klupi Turske bez petorice iz udarne postave

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 16:00

Osim Hrvatske, ozljede su poharale i naše sljedeće protivnike.

Ovaj tjedan nastavljaju se kvalifikacije za Europsko prvenstvo u nogometu koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj. Hrvatsku u četvrtak i nedjelju očekuju ključni dvoboji nakon kojih bi Vatreni mogli osigurati nastup na smotri najboljih u Njemačkoj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo dvoboj Hrvatska igra u četvrtak, kada na Opus Arenu stiže Turska. Dvoboj je to vodećih momčadi skupine D s po 10 bodova, no Hrvatska je taj učinak ostvarila u četiri utakmice, dok su Turci odigrali jednu više. U prvom međusobnom dvoboju, Hrvatska je na gostovanju u Turskoj slavila s 0-2 pogocima Matea Kovačića.

Za dvoboj koji nam slijedi u Osijeku, Zlatko Dalić zbog ozljeda neće na raspolaganju imati Ivana Perišića, Luku Ivanušeca i Mislava Oršića, dok su vrlo upitni Bruno Petković i Andrej Kramarić. Tome treba dodati da su Josip Šutalo i Josip Juranović zbog manjih problema s ozljedama propustili prvenstvene utakmice igrane za vikend, dok se Marko Livaja oprostio od reprezentativnog dresa. Dalića, dakle, muče brojni kadrovski problemi, no u redovima našeg prvog protivnika situacija također nije bajna. Dapače, ozljede su poharale Tursku prilično jako i novi izbornik Vincenzo Montella susreo se s dosta problema uoči svoje premijere na izborničkoj klupi.

Legendarnom Talijanu na raspolaganju neće biti stoper Atletico Madrida Caglar Söyüncü, iza kojeg su tri kvalifikacijske utakmice u kojima je odigrao po 90 minuta, dok je za preostala dva susreta bio odsutan zbog ozljede. Nedostaje i najveći talent turskog nogometa i novopečeni član Real Madrida Arda Güler, koji je startao u dvoboju protiv Hrvatske, potom je pogotkom odlučio utakmicu protiv Walesa, no zbog ozljede koljena to mu je bio posljednji nastup za Tursku.

Zbog ozljede mišića neće igrati ni krilo Fenerbahcea Cengiz Ünder, koji je u dosadašnjem tijeku kvalifikacija odigrao 441 od 450 mogućih minuta. Tešku ozljedu ligamenata pretrpio je napadač Getafea Enes Ünal. On je bio starter u prva dva susreta kvalifikacija, nakon čega se ozlijedio i još uvijek čeka na povratak. Pored njih, ozlijeđen je i iskusni vratar Besiktasa Mert Günok, koji je branio u svih pet dosadašnjih utakmica kvalifikacija.

Sve skupa, Montelli nedostaje čak pet vrlo bitnih igrača, a s obzirom na prethodne utakmice, možemo komotno reći kako se radi o standardnim članovima početne postave turske reprezentacije. Kompletan popis Montelle za utakmice protiv Hrvatske u Osijeku te domaći susret s Latvijom možete pročitati u nastavku. (I.M.)




Tagovi

Kvalifikacije za Euro 2024Kvalifikacije za EuroTurska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti