REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Ni obrana vrijedna naslova nije dovoljna: Navijači sa San Sira "tjeraju" Azzurre iz Milana

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 19:59

Za sve je kriv jedan jedini transfer

Reklo bi se na prvu, u talijanskom nogometu cvatu ruže. Reprezentacija je osvojila Europsko prvenstvo, došla do samog kraja Lige nacija, a tu je i dugi rekord neporaženosti koji je krenuo uz trenera Roberta Mancinija. Nacionalni nogometni zanos i dalje traje, no kako to obično biva, potreban je samo jedan previd i situacija može izmaknuti kontroli.

U mjesecu srpnju Donnarumma je bio nacionalni junak. Obranivši penal Saki na Wembleyju pred engleskim navijačima, Italija se i službeno popela na vrh Europe. No, ono što se u pozadini događalo je transfer genijalnog vratara u iz Milana u PSG. Nekoć omiljeno ime San Sira, dijete koje je prvi put obuklo rukavice i stalo među vrata sa 16 godina, odjednom je postalo igrački gigant kojem Rossoneri više nisu bili potrebni.

Zbog svega toga, vjerovali ili ne, unatoč sjajnim rezultatima San Siro više nije bio mjesto Donarummine sreće. Navijači su mu zviždali na nedavnoj utakmici polufinala protiv Španjolske. U takvom okruženju reprezentativna magija jednostavno nije moguća. Zato je tamošnji nogometni savez odlučio preseliti ključnu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Mundijal protiv Švicarske iz Milana.

Susret je na rasporedu 12. studenog, tako da je ostalo dovoljno vremena za pronaći adekvatno rješenje. Prvo i logično rješenje svakako bi bio Rim i Olimpijski stadion, no zato će se nekoliko dana prije teutakmice igrati ragbi, pa bi uz visoku mogućnost kiša, teren bio u lošem stanju.

Oataje im Bergamo, Palermo, Reggio Emilia, Torino ili Firenza. Tko bi rekao da europski prvak zbog klupskog pitanja jednog igrača prolazi kroz ovakve probleme. Navijači ne praštaju.



Tagovi

Alfredo DonnarummaItalijaŠvicarska

Ostale Vijesti