Ni Benfica, ni Milan – talijanski prvoligaš sprema ponudu za Josipa Brekala

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.06.19. | 17:40

Njegovi sjajni nastupi na Euru U21 nisu prošli nezapaženo.

Iako su mladi nogometaši Hrvatske (U21) odigrali vrlo blijedu partiju na Europskom prvenstvu, dva imena su se poprilično istaknula. Naravno, to su Nikola Vlašić i Josip Brekalo, koji su već neko vrijeme priključeni A selekciji pod vodstvom Zlatka Dalića.

ODIGRAJ Urugvaj - Peru

Posebno je oduševio bivši krilni igrač zagrebačkog Dinama, koji je u posljednjem kolu u remiju s Englezima (3-3) postigao dva gola. S obzirom da je prvenstvo odigrano u Italiji i San Marinu, ne čudi što je najviše skauta bilo upravo s Čizme, iako je svima dobro poznato kako ugledni klubovi imaju vrlo razgranatu mrežu skauta diljem svijeta.

Nakon te utakmice, počele su se stidljivo spominjati interesi Benfice i Milana za 21-godišnjeg ofenzivca, ali čini se kako bi prvu konkretnu ponudu trebao poslati jedan drugi talijanski prvoligaš. Kako prenosi tamošnji novinar Alfredo Pedulla, dobro upoznat s kretanjima na talijanskom Mercatu, Sampdoria vrlo ozbiljno razmišlja o dovođenju Brekala.

Josip je već neko vrijeme nezadovoljan statusom u Wolfsburgu, to je javno aklamirao i jedan član uprave 'Vukova', Jorg Schmadtke, stoga je vrlo izgledno kako će Hrvat napustiti klub. I dok je ovaj bundesligaš već detektirao zamjenu za za njega u vidu Dortmundovog Maximilliana Philippa, Brekalo je spreman za nove izazove.

Novi trener Sampdorije, Eusebio Di Francesco, naročito voli 4-3-3 formaciju i napadački nogomet, a to su dva uvjeta u kojima je – iako još uvijek vrlo mlad – Brekalo pokazao da zna pružiti fantastične partije, poglavito ako je na lijevoj strani. Bivši trener Rome već je pokazao da zna raditi s mladim nogometašima, a eksplozivan igrač poput hrvatskog reprezentativca trebao bi se odlično uklopiti u njegove zamisli.

Corriere dello Sport piše kako uprava kluba sa stadiona Luigi Ferraris radi na dovođenju Genkovog izrazito efikasnog veznjaka Ruslana Malinovskog (16 golova prošle sezone), a uskoro bi trebali pripremiti i službenu ponudu za Josipa Brekala.

Talijanske novine još uvijek ne spominju potencijalnu cifru, ali ne bi čudilo kada bi ugledni talijanski prvoligaš i prvak iz 1991. godine izdvojio više od 10 milijuna eura, na koliko ga trenutno cijeni specijalizirani portal Transfermarkt.

 

 

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ruslan MalinovskyiEusebio Di FrancescoJosip Brekalo

Ostale Vijesti