Neželjeni junak - Liverpool ga želi prodati, a s njime u postavi ne mogu izgubiti

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.01.15. | 16:40

Liverpool je jučer protiv Aston Ville došao do šeste pobjede u posljednjih 8 susreta u Premiershipu i engleskim kupovima. Preostale dvije utakmice izabranici Brendana Rodgersa odigrali su neriješeno.

Iako je klub s Anfielda katastrofalno ušao u sezonu, trenutno se nalaze na 8. mjestu sa samo 5 bodova zaostatka za mjestom koje vodi u Ligu prvaka. Procvat 'Redsa' povezan je s nekoliko stvari, prije svega s činjenicom da se Rodgers odlučio na implementiranja sustava s trojicom igrača u obrani, a zlobnici bi rekli kako Liverpool ostvaruje bolje rezultate jer u postavi nije naš Dejan Lovren.

No, ako se može u cijeloj priči uzimati samo jedan igrač, onda bi simbol ovog pozitivnog niza mogao biti Lucas Leiva. Naime, od kada je 28-godišnji Brazilac zauzeo svoje mjesto u veznom redu, u paru s Gerrardom ili Hendersonom, Liverpool ne gubi. Posljednji poraz s Lucasom Leivom u startnoj jedanaestorici 'Redsima' se dogodio još 4. studenog kada ih je u Madridu savladao Real. Nakon toga su se neuspjesi događali samo kada bi on bio na klupi ili tribinama.

Nevjerojatna je statistika uspješnosti Liverpoola s ili bez Leive. On je odigrao 12 premierligaških utakmica ove sezone, a u njima je osvojeno 27 bodova što daje prosjek od 2,25 po utakmici. U onih 10 u kojima on nije igrao, Liverpool je osvojio tek 8 bodova, odnosno 0,8 po utakmici.

Očigledno je da Rodgersov vezni red funkcionira onda kada Leiva čuva leđa ostalim veznjacima, a i u novom sustavu s 3 stopera preuzima ulogu dodatnog obrambenog igrača u obrani. No, usprkos tome Brazilac je neprestano u izlogu, odnosno iz dana u dan dolaze špekulacije kako bi on mogao promijeniti sredinu. Tako je bilo u nekoliko posljednjih prijelaznih rokova, tako je i u ovom. Posljednji je interes pokazap Roberto Mancini koji slaže neki novi Inter.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

LiverpoolLucas Leiva

Ostale Vijesti