Reuters Arhiva
Reuters Arhiva

Newcastle želi Milanovu ikonu i Bobanova prijatelja za sportskog direktora

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 02.04.24. | 13:00

Sve je izglednije kako će dosadašnji sportski direktor Svraka Dan Ashworth preseliti na Old Trafford

Engleski nogometni premierligaš Newcastle United u potrazi je za novim sportskim direktorom, a prema pisanju talijanskih i engleskih medija, to bi mogla biti talijanska legenda Paolo Maldini (55).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sve je izglednije kako će dosadašnji sportski direktor Svraka Dan Ashworth preseliti na Old Trafford. Ugovor mu istječe 2026. godine, no Manchester United ga želi odmah i spreman je platiti oko 10 milijuna eura odštete. Newcastle United traži 20 milijuna, a po svemu sudeći naći će se negdje između.

Maldini je trenutno bez ugovora, odbio je nekoliko ponuda iz Saudijske Arabije i dao do znanja kako je spreman započeti novu avanturu u nekom europskom klubu. Newcastle bi mogao biti savršeno rješenje jer bi Maldiniju omogućio dolazak u klub koji nema financijskih problema.

Prema La Gazzetti dello Sport, Maldinija mnogi smatraju "tihim i kompetentnim glasom autoriteta" i jako ga cijene igrači koji ga vide kao ikonu svjetskog nogometa.

Englezi navode kako je Maldini prvi izbor Svraka, a odmah zatim Paul Mitchell, nekadašnji igrač Southamptona. Na popisu kandidata su i Rui Pedro iz Benfice, bivši sportski direktor Rome Tiago Pinta, te sportski direktor Sportinga Hugo Viana.


(Hina, G)


Tagovi

Paolo MaldiniNewcastle UnitedPremier liga

Ostale Vijesti