REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Newcastle uskoro dobiva novog trenera, Conte nije razmatran ni kao opcija

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 09:20

Saudijci bi uskoro trebali pustiti bijeli dim

Nakon smjene Stevea Brucea s klupe Newcastlea, saudijski investitori su na pragu dogovora s novim trenerom. Bruce je na klupi Svraka skupio 29 pobjeda, 25 remija i 43 poraza, a za smjenu je dobio i otpremninu od 8 milijuna eura.

Za njegovog nasljednika pojavljivala su mnoga imena popud Gerrarda, Lamparda, Rooney i Fonsece, a kako stoje stvari preuzimanju je najbliži potonji. Paolo Fonseca, bivši portugalski nogometaš, u posljednjih sedam godina vodio je Porto, Bragu, Šahtar i Romu, koju je napustio u lipnju. U pregovorima s Newcastleom je i prije nego što su novi vlasnici kluba smijenili Stevea Brucea, englesku igračku i trenersku legendu.

Newcastle je prije dva tjedna prodan saudijskom javnom investicijskom fondu za 305 milijuna funti, a prva odluka vlasnika bila je promjena trenera koji momčad ostavlja u zoni ispadanja. Kako javlja Fabrizio Romano, pouzadni novinar za transfere, Fonseca je spreman prihvatiti poziciju trenera Newcastlea i velika mu je želja raditi u Premierligi nakon što mu je propao dogovor s Tottenhamom prošlog ljeta.

"Pregovori Fonsece i Newcastlea nastavit će se danas i sve su bliže dogovoru. Čeka se samo zeleno svjetlo novih vlasnika", navodi Romano i dodaje da Antonio Conte, slavni talijanski trener, nije ni razmatran kao moguća opcija.

Newcastle u idućem prijelaznom roku prema pravilima financijskog fair playa može potrošiti oko 200 milijuna funti, a iz kluba tvrde da će potrošiti na zimu samo 60 milijuna na igrače s kojima će izboriti opstanak. Prva šoping groznica planira se na ljeto.


Tagovi

Saudijska ArabijaNewcastleNewcastle UnitedPaulo FonsecaSteve Bruce

Ostale Vijesti