REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Neuer obara još jedan rekord u utakmici protiv Danske!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 17:54

Njemačka jedinica ostat će upisana zlatnim slovima u povijeti Elfa

Nastupom na večerašnjoj utakmici protiv Danske u osmini finala Europskog prvenstva, koja je na rasporedu od 21 sa (HRT2), njemački vratar Manuel Neuer postat će rekorder njemačke reprezentacije po broju nastupa na europskim prvenstvima. On će ih tima prikupiti 19, dok drugi njemački velikani imaju manje.

Thomas Hässler ih ima 13, baš kao i Mats Hummels, Jürgen Klinsmann, Mario Gomez i Miroslav Klose. Jedan više ima Philip Lahm, a Thomas Müller ih je upisao 16.

Povratak Tonija Kroosa u reprezentaciju omogućio mu je da ih skupi 17, a Bastian Schweinsteiger ih ima 18 i do danas je bio rekorder Elfa, ali je sada to mjesto prepustio Bayernovom golmanu.

Podsjetimo, Neuer je u utakmici protiv Švicarske postao vratar s najviše nastupa na europskim prvenstvima preskočivši slavnog Gigija Buffona koji ih je skupio 18. Neuer je svoje nastupe 'rasporedio' na četiri turnira, a vratar Bayern Münchena je započeo svaku utakmicu Eura za Njemačku na posljednja četiri kontinentalna turnira, još otkako je 2008. Jens Lehmann bio između vratnica.

Međutim, Neueru je ukupni rekord nedostižan. To drži Cristiano Ronaldo, koji je svoje prvo Europsko prvenstvo odigrao 2004. godine, a sada, 20 godina kasnije, i dalje je u stalnom stožeru pobjednika ovoga turnira 2016. godine. Ipak, Neuer će se moći malo pomaknuti na ovoj ljestvici. Neuer je sada sustigao Leonarda Bonuccija (Italija) i bivšeg suigrača Bastiana Schweinsteigera te dijeli četvrto mjesto. Neuer će također sustići Portugalca Joaa Moutinha s 19 nastupa.

Stvari su uzbudljivije i na drugom mjestu. Tu je i Portugalac Pepe s 21 nastupom. 41-godišnjak je najstariji igrač na turniru, ali je još uvijek važna figura među svojim suigračima. Hoće li ga Neuer moći sustići nije u potpunosti u njegovim rukama, ali najvažniji preduvjet za to bi bio ulazak u finale. Tada bi Neuer imao 22 nastupa. Ili može pričekati idući Euro... (eg)



Tagovi

Manuel NeuerNjemačka nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti