foto: Action Images
foto: Action Images

Neuer branio poznatog Hrvata, a sada mu zbog toga prijeti više od 3.000.000 eura kazne

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 18:31

Nadmašit će do sada najveću kaznu u povijesti kluba

Njemački vratar Manuel Neuer dao je vjerojatno najskuplji intervju u svome životu. Prema Christianu Falku iz Bilda, Bayern München će kazniti Manuela Neuera s čak 1,6 milijuna eura zbog kontroverznog intervjua. Naime, Neuer je dao intervju za The Athletic neovlašteno, a u njemu je govorio i o otpuštanju Bayernovog trenera vratara Tonija Tapalovića, koji je ujedno i Manuelov kum.

Kaznu, prema istom tekstu, određuju stavke njegovog ugovora. Navodno članak u ugovoru predviđa da igrači mogu biti kažnjeni novčano do jedne mjesečne bruto plaće za kršenje ugovora. Za Neuera, koji zarađuje više od 20 milijuna godišnje, ta bi brojka trebala iznositi upravo 1,6 milijuna eura. Na Neuerovu žalost, moguće je da će kazna biti i veća ako čelnici odluče da je skijaška turneja kapetana kluba bila "nemarna", budući da se na njoj ozlijedio do te mjere da Bavarcima neće biti na raspolaganju do kraja sezone.

"Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovu su me otkazu obavijestili klupski službenici. Stiglo je to niotkud. Za Tonija je također bilo iznenađenje. Nisam razumio što se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri, kao da mi je netko iščupao srce", rekao je Neuer u spornom intervjuu i dodao:

"Veliko razočaranje. Ovdje se radi o ljudskoj strani stvari, načinu na koji se postupalo s cijenjenim zaposlenikom. U Bayernu želimo biti drugačiji, želimo biti obitelj. A onda se dogodi nešto što nikad prije nisam doživio. Tužna stvar za sve, klub, Tapu, za stožer i sve golmane, uključujući i mene. Ipak, s jedne sam strane čovjek, a s druge profesionalac."

Godine 2010. još jedan kapetan Bayern Münchena bio je u sličnoj poziciji. Klub je Philippa Lahma kaznio s 50.000 eura jer je kritizirao transfernu politiku kluba. Bila je to i ostala najveća novčana kazna koju je klub do sada izrekao.

Tada su igrački ugovori dopuštali maksimalnu novčanu kaznu od 25.000 eura, ali je Bayern iskoristio klauzulu u ugovoru i nametnuo dvije novčane kazne istovremeno kako bi Lahmov ukupni iznos porastao na 50.000. Neuerova novčana kazna mogla bi nadmašiti taj broj ako Kahn, Brazzo i društvo odluče izreći najveću moguću kaznu.

(eg)



Tagovi

Manuel NeuerBayern

Ostale Vijesti