Nesvakidašnji potez igrača Lyona: Odbio plaću dok je ozlijeđen

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 18.10.16. | 19:49

Lyonov bek, Rafael iskazao se jednom humanom gestom nedugo nakon dolaska u francuski klub.

Nekadašnji igrač Manchester Uniteda, za koji je igrao punih sedam sezona, postao je višak u Van Gaalovoj viziji kluba te je u kolovozu 2015. godine potpisao za Lyon. Već mjesec dana nakon dolaska u redove 'Lavova', doživio je ozljedu tetive. Za razliku od velike većine svojih kolega koji bi počeli proces rehabilitacije i uredno primali plaću (na koju neupitno imaju pravo), Brazilac je tražio od kluba da mu ne isplaćuju ugovorom zagarantirane novce, sve dok se ne oporavi od ozljede.

S obzirom na važeći ugovor, iz uprave francuskog kluba morali su mu objasniti da to ne bi bilo legalno te su mu ponudili opciju da svoju plaću uplati u humanitarne svrhe, točnije u 'Fondaciju Olympique Lyon'. Kada su mu predstavili opcije za koje može donirati novce, desni bočni Lyona je odlučio platiti elektronički uređaj koji omogućava komunikaciju hospitaliziranoj djeci sa igračima na dan utakmice, bilo da su na terenu ili u svlačionici.

„Volim igrati i naravno da volim primati i plaću za to, ali ja nisam igrao. Drago mi je što sam to mogao učiniti za djecu, ali to je bilo dobro i za mene osobno. Pomoglo mi je.“, objasnio je 26-godišnji Brazilac.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Manchester UnitedRafaelLyon

Ostale Vijesti