Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Nesvakidašnja situacija oko Hajdukovih vratara, tko će braniti na Rujevici?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 08:01

Pitanje je to broj jedan, jer Kalinić je ozlijeđen, Lučić je trebao biti na operaciji, a nema ni mladog Buljana

Hajduk zbraja štetu nastalu nakon Derbija i drugog uzastopnog poraza od Dinama. Dan nakon utakmice predsjednik Lukša Jakobušić otkrio je da je trener Mislav Karoglan ponudio ostavku kao moralni čin, no i dalje ostaje na klupi, jer je čelni čovjek Bijelih naglasio da se sezona mora dovući do kraja, a onda će biti vremena na promjene na svim upravljačkim mjestima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poljud je suspendiran nakon divljanja navijača, čeka se odluka Disciplinske komisije kolika će biti kazna, no očekuje se pokoji prazni stadion do kraja sezone. Navijači su izgubili strpljenje, ali ih to ne opravdava, jer su napravili štetu voljenom klubu, kao što je rekao Jakobušić, nije u redu da frustracija prijeđe u destrukciju, a to se upravo dogodilo.

Ako smo pisali da je povratak Ivana Perišića jedina dobra stvar za Hajduk na utakmici, znači da bi on trebao dobivati sve više minuta do kraja sezone i oporaviti se za reprezentaciju koju čeka nastup na Euru, a on je važan adut Zlatka Dalića.

Spominjalo se i puno ozljeda ove sezone, a najnovija 'žrtva' je Lovre Kalinić koji je zbog boli u laktu morao izaći iz igre već u 19. minuti na svoj 34. rođendan nakon što je primio 47. gol u karijeri u bijelom dresu od Dinama. Iz Hajduka nema još objave koliko će Kalinić biti izvan terena, no odlično ga je zamijenio Ivan Lučić koji je spasio Bijele težeg poraza. On je bio prvi izbor čitave sezone, no onda se pokazalo da ima problema s meniskom koljena što zahtijeva operaciju, no ipak je ostao u kadru i odradio vrhunski posao.

Hoće li i dalje trebati stiskati zube i odgađati operaciju? Vjerojatno hoće, jer nema Hajduk izbora budući da se u nastupu U17 reprezentacija ozlijedio treći vratar Borna Buljan koji je inače na dvojnoj registraciji i brani za Solin.

Nema Kalinića, Lučić brani s jednom zdravom nogom, a to je veliki rizik da se stanje ne pogorša. Najvjerojatnije će trener Karoglan morati posegnuti za Raulom Bezeljakom, vratarom juniora koji bi trebao biti na klupi za slučaj da se Lučiću štogod dogodi.

Ali ima i 'caka' u propisima da je moguće angažirati do 30. travnja igrača, odnosno vratara koji nije vezan ugovorom s nekim klubom i koji bi mogao doći kao slobodan.

Uglavnom, ne bi Hajduku protiv ovakve Rijeke bilo lako ni da su svi zdravi, a ovako nema Marka Livaje, Mihaela Žapera, Darija Melnjaka, vjerojatno ni Filipa Uremovića koji su činili okosnicu momčadi koja je postala jesenski prvak, da bi u drugom dijelu sve krenulo naopako.

Međutim, treba odraditi posao do kraja, Jadranski derbi s Perišićem u kadru je izazov za Splićane, čiji se predsjednik i trener još nadaju da se prvenstvo pobjedom može 'zakuhati' u što je teško povjerovati jer Rijeka i Dinamo u posljednje vrijeme djeluju jako ozbiljno, dok se na Poljudu samo nižu problemi s porazima, slabom igrom, ozljedama i sad još suspenzijom stadiona nakon divljanja navijača nakon Derbija.



Tagovi

HajdukHNK RijekaJadranski derbiLovre KalinićIvan LučićMislav KaroglanLukša JakobušićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti