REUTERS/Novak Djurovic
REUTERS/Novak Djurovic

Nesuđeni napadač Rijeke koji je igrao za Romu i Partizan pred potpisom za Barcelonu!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.11.21. | 13:07

Xavi je u potrazi za napadačem, a oko mu pada na low cost opciju

Sudeći po pisanju španjolskih medija, Almeria je svakodnevno zatrpana pozivima za svog napdača Umara Sadiqa. Ljetos su se spominjali Bayern, Manchester City, Villarreal i Sevilla, a nedavno i Newcastle. Sada ugledni katalonski dnevnik Mundo Deportivo donosi novu informaciju da se za nigerijskog napadača interesira Barcelona.

Koliko god na prvi pogled zvučalo čudno, Mundo navodi kako na Camp Nou u bivšem napadaču Rome i Partizana vide opciju kao zamjenu za Sergia Aguera, dok Xavi ne računa na nizozemskog napdača Luuka de Jonga koji će se vratiti u Sevillu.

Mundo Deportivo navodi da interes Barcelone nije svjež, već traje od dolaska Sadiqa u Španjolsku te da prate njegove igre pomno od tada. Opisuju ga kao jednog od najboljih igrača Segunde i ističu kako je zabio sedam golova te šest puta asistirao u 16 utakmica. Prošle sezone zabio je 20 golova u 38 utakmica. Napominju kako je Sadiq opcija i zbog low cost opcije. Naime, financijski problemi uvelike diktiraju Barceloninu aktivnost na transferima. Sadiqova vrijednost se procjenjuje na 18 milijuna eura, a Andalužani svjesni njegove stvarne vrijednosti mogli bi mu ponuditi ugovor s izlaznom klauzulom od 60 milijuna eura.

Sadiq je kao mlada nada zamalo završio u Rijeci kada kao junior na Kvarnerskoj rivijeri nastupajući za Abuju bio najbolji strijelac turnira. Riječani su tada iz Abuje odlučili zadržati igrače poput Jamilu Colinsa i Solomona, koji je kasnije igrao i u Partizanu, dok je Sadiq proslijeđen u Speziju. Od tamo je išao u Romu, a rimski klub ga je slao po posudbama u Speziju, Bolognu, Torino, NAC Bredu, Rangerse, Perugiju i Partizan koji ga je kasnije kupio za 2 milijuna eura.

Iz beogradskog kluba otišao je u Španjolsku za 5 milijuna eura.


Tagovi

Umar SadiqBarcelona

Ostale Vijesti