Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Nesretni Silvije: Domaći stoper koji nije napustio Rusiju ugurao loptu u vlastitu mrežu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 14.03.22. | 19:35

28-godišnjak je ove sezone poprilično redovit u redovima Rubina iz Kazanja, ali danas nije imao sreće.

Silvije Begić, 28-godišnjak koji već pet godina redovito igra u dalekoj Rusiji, jedan je od onih koji zasad nisu aktivirali FIFA-inu opciju suspenzije ugovora s tamošnjim klubovima. Igrač kojeg pamtimo iz dresa Intera iz Zaprešića, do jučer je bio kolega s poznatijim Filipom Uremovićem, no naš povremeni reprezentativac je jučer prelomio odluku i ipak napustio Kazanj. Begić se tako našao u prvoj jedanaestorici u domaćem ogledu ruskog prvenstva protiv Rostova i uz puno nesreće ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Na kraju se susret završio rezultatom 2:1 u korist gostiju, no momčad je ionako imala igrača manje iz rane faze utakmice. Što se Begića tiče, on je dobro odigrao susret s obzirom na činjenicu da je ugurao loptu u vlastitu mrežu. Ove sezone je osamnaest puta bio starter, dva puta se našao i u momčadi kola. Zanimljivo, Rubin je Begića prošle godine poslao na posudbu, a on je u dresu Samare zabio jedan od rijetkih pogodaka u svojoj karijeri baš Rostovu.

Ako iskoristi svoja novostečena prava, Begić bi mogao naći solidan angažman. Visok je 197 centimetara, redovit je u svim klubovima u kojima je do sad igrao i sigurno će biti zanimljiv na tržištu. Transfermarkt ga procjenjuje na respektabilnih 2 milijuna eura.

Inače spomenimo kako je Begić prije dvije godine, tada već kao etablirani stoper u Rusiji, očito iznerviran činjenicom da ga ne zovu u reprezentaciju izjavio kako ne bi imao ništa protiv da zaigra za Rusiju ukoliko se ukaže prilika.

Uremović je otišao, Begić nema sunarodnjaka na stoperskoj poziciji, vidjet ćemo u kojem će ga smjeru karijera odvesti.



Tagovi

Silvije Begić

Ostale Vijesti