Nema stranca do Bosanca: Korona je u zraku, a Bajićev volej u maloj mrežici

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.03.20. | 20:00

Odigrane su tri utakmice u turskoj prvoj ligi.

Prvi su na teren, točno u podne, istrčali igrači Denzilispora i Genclerbirligija, a utakmica je završila rezultatom 1:0.

Kao i kod ostalih utakmice koje su bile danas na rasporedu, tribine su na turskim stadionima bile prazne, što je poprilično žalosno budući da je ovo bila jedna jako dobra utakmica. U prvih 45 minuta pogodaka nije bilo, a mreža se jedini put zatresla u 54. minuti.

Nekadašnji veznjak Lazija Onazi odigrao je  jednu loptu na desnu stranu gdje je bio Rodallega. Svi su očekivali ubačaj, ali Kolumbijcu lopta je lopta otišla „preko noge“ na što nitko nije bio spreman, a tako ni vratar gostiju Nordfelt – 1:0

Do kraja utakmice, iako su obje momčadi imale dobre prilike, pogodaka više nije bilo, a ovom pobjedom Denzilispor je na desetom mjestu preskočio svojeg današnjeg protivnika.

Druga odlična utakmica bila je ona između Konyaspora i Fenerbahčea. Baš kao i sve ostale, utakmica je završila minimalnom pobjedom domaćina, a prvo ime susreta bio je Rijad Bajić koji je zabio jako lijep volej u 41.minuti utakmice.

Prva sporna i poprilično zanimljiva situacija dogodila se u 15 minuti. Slovenac Nejc Skubic ubacio je s desne strane, Omer Sahiner izvrsno je zaobišao svog čuvara i jako dobro pucao, ali je svega nekoliko milimetara dijelilo domaćina da već u ranoj fazi utakmice stignu do vodstva. Glavni sudac tražio je potvrdu iz VAR sobe kako lopta uistinu nije prešla liniju, a nakon par minuta ona je stigla pa se tako utakmica, uz velike proteste domaćina, nastavila.

Mreža se zatresla u 41. minuti. Opet desna strana, opet Skubic, lopta se u konačnici odbila do vrha 16-erca (17 – 18 metara) gdje natrčava izvrsni Rijad Bajić koji odlično poteže i vara vratara Fenera.

U nastavku utakmice pogodaka više nije bilo, ali zanimljivih situacija zasigurno nije nedostajalo.

Skubic i Sahiner u nastavku su utakmice pocrvenili, a obojica su dobila druge žute kartone koje su skupili u razmaku od dvadeset minuta.

U završnici utakmice gledali smo pravo opsadno stanje gola domaćina, ali ovaj Fenerbahče nije ni sjena onog slavnog koji je u prošlom i početkom ovog stoljeća bio jedan od ponajvećih klubova van lige petice. E da im je sada jedan Miki Rapajić...

Konya je ovom pobjedom izašla iz zone ispadanja dok je Fenerbahče ostao na, za njih katastrofalnom, sedmom mjestu.

Dodajemo za kraj kako je treća utakmica, ona između Alanyaspora i Gaziantepa također završila rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je engleski branič Steven Caulker u 42. minuti utakmice.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

KonyasporFenerbahçeTurska

Ostale Vijesti