Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Nekoć velika nada Rijeke i bivši U21 postao glavni trener svojeg matičnog kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 16:14

Posljednjih nekoliko godina se aktivno bavi boćanjem, a na klupu je, kako sam ističe, došao samo privremeno…

Početkom stoljeća Rijeka nije izgledala najbolje. Nakon raspada one ‘šampionske’ momčadi iz sezone 98./99., dogodio se ‘rebuilding’ nakon čega su veliku ulogu u momčadi imali mladi igrači koji su ponikli u Rijeci i okolici. U sezoni 01./02. u obrani su tako ordinirali Mijatović (stoper) i Čaval (lijevi bek), u vezonoj liniji Goran Brajković (sredni vezni), dok su u vrhu napada bila dvojica 19-godišnjaka kojih se na Kvarneru i danas mnogi rado sjete – Natko Rački i Sandro Klić.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Obojica su svojevremeno bili veliki talenti Rijeke i mladi reprezentativci, no isto tako obojica u konačnici nisu uspjela doseći one visine koje su im se predviđale. Sandro Klić je nogometnu karijeru zaključio u matičnom klubu Rječini, a posljednjih nekoliko godina posvetio se boćanju. No, nakon što je ‘njegov’ klub smjenio Danijela Gržinčića zbog serije loših rezultata, Klić je prihvatio poziv da privremeno postane novi kormilar Rječine.

“Duže vrijeme već traje to nagovaranje da se na neki način uključim i nisam bio baš sklon prihvatiti, nekako sam se pomirio s mojim mirom i s boćanjem, ali sada su me ipak uspjeli nagovoriti. Na početku sezone se krenulo kako je trebalo, nakon toga su malo narasla i očekivanja, a sada više nitko od nas ne zna gdje je zapelo. No, poznajem momčad, momčad je sasvim solidna, a gdje je zapelo to tek moramo otkriti”, rekao je Sandro Klić za Sportcom pa dodao:

“Pristao sam pomoći ako mogu i koliko mogu, dogovorili smo se da ostanem do kraja polusezone, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Održali smo sastanak u klubu, rekao sam da se mogu promijeniti i trener i čitava uprava, ali ako igrači ne prate, ništa od toga neće biti. Mislim da su igrači najvažniji. Uvijek sam govorio da sam tu ako zatreba, ali nisam baš mislio da ću trebati uskočiti za trenera. Najviše mi je žao što ne mogu igrati, jer me prepona boli. Da mogu igrati, mislim da bih više pomogao nego na bilo kojoj drugoj funkciji u klubu. No, tako je kako je, četrdeset smo godina prošli, moramo se okrenuti nekim drugim stvarima”, istaknuo je nekadašnji miljenik riječkih navijača koji je u HNL-u (Rijeka, Zagreb) ukupno skupio 106 utakmica i 32 pogotka.

Na klupi Rječine Klić će debitirat ove nedjelje (14 sati) kad u Dražice dolazi Lošinj.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK RječinaSandro Klić1.ŽNLPrva ŽNL

Ostale Vijesti