Nekoć najbolji mladi golman Hrvatske uskoro na vratima Bosne i Hercegovine?

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 16.04.15. | 19:27

Matej Delač, nekoć najtalentiraniji vratar hrvatske lige i talent koji je za rekordni iznos prodan iz zaprešićkog Intera u Chelsea, uskoro bi mogao zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Delač ove sezone brani u Sarajevu na posudbi iz Chelseaja, a novinarima je otkrio kako je spreman prihvatiti poziv BiH izbornika Mehmeda Baždarevića, ukoliko mu ga ovaj uputi.

22-godišnji Delač rođen je u BiH, a za U21 hrvatsku reprezentaciju upisao je desetak nastupa, dok za seniore još nije nastupio u službenoj utakmici. Pravila FIFA-e stoga mu dopuštaju promjenu reprezentativnog dresa.

„Rođen sam u Bosni i Hercegovini i normalno da bi bila velika čast ako bih dobio poziv. Ako zaista stigne, naravno da ću se odazvati“, poručio je Delač.

Podsjetimo, Hrvatsku je napustio još 2010. godine kada ga je od zaprešićkog Intera kupio Chelsea. U londonskom klubu nikada nije dobio šansu, a išao je na brojne posudbe, redom u Vitesse, Češke Budejovice, Vitoriju Guimaraes, natrag u Zaprešić, u Vojvodinu, Sarajevo, Arles i početkom ove godine opet na stadion Asim Ferhatović Hase.

„Dosta je novih stvari od mog povratka u Sarajevo. Organizacija je još bolja nego prošle godine. Došao je i novi trener, stil igre je malo promijenjen, Sarajevo sve više napreduje“, dodao je Matej Delač.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Matej DelačBiH nogometna reprezentacijaFudbalski savez BiHNogometni savez BiHSarajevoChelsea

Ostale Vijesti