Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Nekadašnji veznjak Hajduka i Slaven Belupa branit će boje Azerbajdžana

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 28.06.21. | 11:01

Za reprezentaciju Azerbajdžana će nastupati od rujna, a za Hrvatsku je nastupio u dva prijateljska susreta

Bivši veznjak Hajduka i Slaven Belupa, Filip Ozobić potpisao je novi dvogodišnji ugovor s Qarabagom u koji je stigao na ljeto 2018. godine iz Qabale. S najboljim azerbajdžanskim klubom je prošle sezone završio na drugom mjestu, a od dolaska u klub osvojio je s njima dva naslova prvaka.

Ozobić je odlučio i zaigrati za reprezentaciju Azerbajdžana, a na prvom popisu bi trebao biti već od 1. rujna na utakmici protiv Luksemburga. Podnio je zahtjev za prelazak iz Hrvatske u Azerbajdžan na što ima pravo budući da je tamo pet godina. Tek se čeka potvrda FIFA-e, a Azeri su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i sada je sve na procesu realizacije.

Veznjak je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, a upisao je i dva nastupa u prijateljskim utakmicama za A nacionalnu vrstu na turniru u Kini.

Karijeru je započeo u juniorima Dinama odakle ga je put odveo u moskovski Spartak. Iz Rusije je odlazio dva puta na posudbe u Zadar, a u sezoni 2012./13. bio je na posudbi i u Hajduku. Nakon isteka ugovora sa Spartakom vratio se u HNL, ovog puta u Slaven Belupo gdje je igrao tri godine. Iz Koprivnice ga je put odveo u Qabalu gdje je prove dvije godine.


Tagovi

Filip OzobićAzerbajdžan

Ostale Vijesti