Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Nekadašnji kapetan mladih Vatrenih odbio Istru 1961, Velež i ponude s Cipra, karijeru nastavlja u prvaku BiH

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.09.24. | 16:30

Iako je na stolu imao neke 'atraktivnije' i financijski isplativije ponude, odluku da potpiše za novi klub donio je samo jer je znao da ga očekuju europski izazovi.

Istra 1961 zvala je nekoliko puta, postojala je opcija preseljenja na arapski poluotok, a onda se u priču ubacio i Fehervar. Cijelo to vrijeme na stolu je bila ponuda s Cipra, Velež je također poslao službenu ponudu, ali u konačnici je nekadašnji kapetan mladih Vatrenih, Niko Datković (31), odlučio prihvatiti poziv banjalučkog Borca te s aktualnim prvakom BiH potpisati jednogodišnji ugovor, doznaje Germanijak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Rođeni Riječanin posljednja dva mjeseca bio je slobodan igrač. Posljednje dvije godine igrao je za Nea Salaminu gdje je bio (do)kapetan momčadi, ali iako su ga u klubu htjeli zadržati te su mu ponudili višegodišnji ugovor, sportski motivi presudili su da im se zahvali na dosadašnjoj suradnji i svoju nogometnu sreću pronađe negdje drugdje. Ovog ljeta zvalo ga je nekoliko klubova, najupornija je bila ranije spomenuta Istra 1961 i 'šef' Tramezzani koji je u njemu vidio idealnu zamjenu za Antu Majstorovića, ali Datković se u nekoliko navrata zahvalio na onome što su Puljani imali za reći. Razlog? Istrijani su bili iznimno korektni, nije tu bilo nikakvih 'figa' iza leđa, ali jednostavno je htio zaigrati u nekom klubu koji se natječe u Europi.

Iz istog razloga odbio je i Fehervar, da bi sada prihvatio poziv iz Banja Luke. Podsjetimo, Boraca su 'milimetri' dijelili od plasmana u grupnu fazu Europske lige gdje su se u play-offu susreli s Ferencvarošom. Prva utakmica u Budimpešti završila je bez pogodaka, da bi onda u uzvratu nakon 120 minuta na semaforu stajalo 1-1. U raspucavanju su nogometaši Fradija bili sretniji i spretniji, promašili su samo jednom, dok su nogometaši Borca čak tri puta bili neprecizni s bijele točke, a to ih je na kraju poslalo u Konferencijsku ligu gdje ih sada očekuju okršaji protiv PAO-a, APOEL-a, Vikingur Reykjavika, LASK Linza, Shamrock Roversa i Omonije.

Datković će ove srijede kompletirati liječničke preglede, s tim da je ugovor već potpisan. Posao bi već danas, u srijedu, trebao biti gotov (službeno potvrđen) jer 4. rujna je rok za prijavu igrača za Konferencijsku ligu. Što je, spomenuli smo, bio i glavni razloga zašto je bivši igrač Rijeke, Spezije, Lugana, Criaove, Cracovije, Kisvarde, Admire i Mirandesa rekao 'da' Banjalučanima.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Niko DatkovićBorac Banja LukaKonferencijska ligaBiH Premijer ligaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti