FC Zorya Luhansk/Facebook
FC Zorya Luhansk/Facebook

Nekadašnji hrvatski reprezentativac i član Hajduka preuzeo slavni ukrajinski klub

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 22:29

Tek mu je 37 godina, a prilike u tamošnjem nogometu jako dobro poznaje

Mladen Bartulović (37) novi je trener Zorje Luhansk, člana ukrajinskog najvišeg ranga, jednog od tri kluba države pogođene ratom, koji su bili prvaci Sovjetskog Saveza.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, jedan je Dinamo Kijev, a drugi Dnjipro, a Šahtara koji sada vlada ukrajinskim nogometom, tada nije bilo ni na mapi.

Uglavnom, vijest je da je Zorja smijenila iskusnog Jurija Kovalja (66) nakon poraza u od Ruha u Lvivu od 3-0, posao je ponuđen njegovu pomoćniku, nekadašnjem igraču Hajduka Bartuloviću koji je bio sjajan lijevi bek, a kao mladom treneru otvara mu se mogućnost vrlo dobre karijere.

Bartulović je već bio privremeni trener u Inhulecu dvije utakmice, a jednu i u Zorji, prije nego je stigao Koval.

Sad ga čeka težak posao u petak trgnuti momčad te pobijediti kod posljednjeg Obolona kako bi vrlo vjerojatno dobio ugovor do kraja sezone, a možda i dulje.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Odlično poznaje prilike u Ukrajini gdje je ostao živjeti nakon karijere, jer je vezan za obitelj.

Dok je bio igrač nastupao je za Dnjipro, Krivbas, Arsenal Kijev, Karpati Lviv, Vorsklu Poltava, bio kratko u poljskoj Miedz Legnici, da bi se vratio Ukrajinu, te igrao još za Volin Luck i Inhulec u kojemu je završio karijeru te se posvetio trenerskom poslu.

Kao lijevi bek ima dva nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, bio je redoviti član U 21 vrste, a u Hajduk je došao iz kaštelanskog Vala, dok je još ranije bio član akademije Borussije Dortmund.

Zanimljivo je da su u Zorji još nekolicina Hrvata, brat blizanac Tome Bašića, Jakov, nosi kapetansku traku, nedavno je stigao i austrijski Hrvat Gabriel Eškinja koji je prošle sezone odradio pousdbu iz Slaven Belupa u momčadi Zrinski Osječko 1664, dok je našoj publici poznat je i bek, inače Slovenac Žan Trontelj koji je ovo ljeto stigao iz Mure. (dku)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mladen BartulovićZorja LuhanskHajdukHrvatska nogometna reprezentacijaukrajinsko nogometno prvenstvoJakov BašićGabriel EškinjaJurij Kovalj

Ostale Vijesti