Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Nekadašnja nada Rijeke seli iz Austrije u španjolskog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 29.01.22. | 17:23

Bio je kapetan mlade reprezentacije, a u Austriju je stigao zbog bivšeg trenera Hajduka

Dijete Rijeke i nekadašnji kapetan mladih Vatrenih ima novi klub. Austrijsku Admiru zamijenio je 28-godišnji Niko Datković za španjolskog drugoligaša Mirandes. Ugovor su potpisali do ljeta iduće godine, a odšteta nije poznata.

„Niko je želio promijeniti sredinu i obratio nam se s tim zahtjevom. Odluka je bila teška za nas, ali nismo mu htjeli pokvariti priliku u na kraju smo se dogovorili“, objasnio je sportski direktor Admire Marcel Ketelaer. Za Admiru je odigrao 24 utakmice, a tamo je stigao na poziv nekadašnjeg trenera Hajduka Damira Burića koji vodio ovaj klub o kojem je u jednom intervjuu za Germanijak imao sami riječi hvale.

„Prije dolaska u Admiru puno sam se raspitao o klubu i svemu ostalom, a trener Burić je definitivno bio jedan od glavnih razloga zašto sam danas ovdje. Kad pitaš desetero ljudi kakav je čovjek i kad svi imaju o njemu imaju samo riječi hvale , onda to tako mora biti. Uostalom, sve mi se sad i potvrdilo. Od njegove dobrodošlice pa sve do povjerenja na terenu, sve je na vrhunskoj razini. Jako ga cijene u klubu i apsolutno razumijem zašto je to tako. Riječ je o izvrsnom treneru i još boljem čovjeku i stvarno mi je jako drago da imamo prilike surađivati.“

Kako smo spomenuli Niko Datković je počeo u Rijeci, a put ga je kroz karijeru vodio još u Speziju, Lugano, Craiovu i Kisvardu odakle je stigao u Austriju.


Tagovi

MirandesNiko Datković

Ostale Vijesti