Nekad najbolji prijatelji, a danas: Terry je najveći idiot, izdao me i Ashley Cole

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 14.09.14. | 13:36

Rio Ferdinand žestoko se obrušio u autobiografiji na Johna Terryja...

Godinama su skupa igrali u reprezentaciji, te činili jedan od najboljih svjetskih stoperskih tandema, no do raskola je došlo nakon rasističkog skandala 2011. godine. Tada je Terry tijekom ligaške utakmice na rasnoj osnovi izvrijeđao Ferdinandovog mlađeg brata Antona.

„Najveći idiot za mene će uvijek biti John Terry“, napisao je Rio Ferdinand u autobiografiji, čiji je dio objavio The Sun.

Terry je Antona Ferdinanda vrijeđao uistinu ružno. Međutim, oslobođen je optužbi za rasne uvrede, a Savez ga je kaznio zbog „korištenja uvredljivih riječi“.

„Kao kapetan engleske reprezentacije i moj suigrač iz obrane mogao je mnoge poštedjeti boli da je odmah priznao da su mu te riječi izletjele u žaru borbe. Nikad s njime nisam razgovarao o tom slučaju. Više uopće ne pričam s njime, a tri godine kasnije smatram da mu to ne mogu oprostiti. Anton i ja bismo prihvatili ispriku, ali nikad nam nije dao tu priliku.“

Osim s Terryjem, Riju Ferdinandu puklo je i prijateljstvo s Ashleyjem Coleom. Objašnjava i zašto:

„Ashley i ja smo dugo bili prijatelji. Poznavali smo se od malih nogu. Ali za mene je to puklo kada je on podržao Terryja. Izdao je i Antona, kojeg je također znao godinama.“

(Foto: Action Images)


Tagovi

RasizamAnton FerdinandAshley ColeJohn TerryRio Ferdinand

Ostale Vijesti