Luka Mladinić/PIXSELL
Luka Mladinić/PIXSELL

Nebo se u Slovačkoj crnilo, ali su se tribine bijelile

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.08.24. | 19:15

Hajduk ima veliku podršku bez obzira gdje gostovao

Kad su bili na Ovčjim Otocima, kako neće do Ružomberoka koji je od Splita udaljen oko tisuću kilometara, bio je radni plan Torcide za gostovanje u Slovačkoj. Imali su Bijeli podršku kao kada da se igra negdje na terenima HNL.a, na malom stadion pod slovačkim planinama, ne tako daleko od Ukrajine koja je zahvaćena ratom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Napunili su navijači Bijelih gotovo čitav sektor A. Premda su imali na raspolaganju 250 ulaznica, skupilo ih se više, oko četiri stotine. Hajduk je ispregovarao kompenzaciju, pa se tak odrekao dijela VIP ulaznica kako bi bilo što više navijača, a domaćini i UEFA su to prihvatili. Jedino se sporo punio taj sektor zbog rigoroznih kontrola.

Većina ih je bila u bijelom, pjesma nije stajala, a stotinjak domaćih žešćih navijača bili su nadglasani, Vidjeli smo prije utakmice i Denisa Kosora, nekadašnjeg nadzornika Hajduka koji je sa suprugom navratio do Ružomberoka, a Bijeli su imali i visokog gosta u dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću kojega se sjećamo kao navijača s Hajdukovih skupština kada je često govorio o slabostima u upravljanju i marketingu. Sada je stabilno, jedno i drugo, tako kažu godišnja izvješća... Dogradonačelnik je bio uz predsjednika Ivana Bilića.

Trener Gennaro Gattuso je cijelo vrijeme bio na nogama, 'navigavao' bijellim brodom. U 30. minuti je kratko trajala radost navijača Splićana kada je Pukštas pogodio mrežu, ali pogodak nije priznat zbog zaleđa.

Pred kraj prvoga poluvremena nebo se zacrnilo, blizu je bila oluja koja se najavljivala za oko 19 sati. Domaći navijači su Torcidi znali zapljeskati kao i svojim igračima nakon pokoje poluprigode. Zanimljiv je bio respekt prema gostima kada je službeni spiker objavio da je u goste došao slavni Hajduk Split s poznatom skupinom navijača Torcidom.

Nebo se crnilo, čuli su gromovi, oblaci dolazili, ali tribine su se bijelile.



Tagovi

RužomberokHajdukTorcidaKonferencijska liga

Ostale Vijesti