Nebeski letač van Dijk i Salah srušili United u festivalu promašaja na Anfieldu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.01.20. | 19:23

Odlična utakmica u najvećem engleskom derbiju.

Liverpool je i dalje nezadrživ. U 23. kolu Premiershipa gledali smo najveći engleski derbi u kojemu su Redsi ugostili Manchester United te su ih kući ispratili s dva gola u mreži i praznih ruku poslali natrag u Manchester. Iako smo vidjeli (samo) dva zgoditka, okršaj je opravdao očekivanja svih nogometnih zaljubljenika jer se utakmica igrala visokim intezitetom s mnoštvom velikih prilika, prvenstveno na strani domaćih.

Prvih 15-ak minuta nije pružalo dojam da ćemo vidjeti atraktivnu utakmicu. I Jurgen Klopp i Ole Gunnar Solskjaer oprezno su ušli u utakmicu, s tim da se vidjelo da se gosti neće povućia svoju polovicu i parkirati bus. Dapače, znali su pritisnuti u pojedinim trenucima vrlo visoko, ali uigrani Kloppov stroj naprosto je bio prejak za današnji United.

Najbitnija stvar dogodila se u 14. minuti kada je Trent Alexander-Arnold centrirao iz kornera, a Virgil van Dijk skače 'nebeski' visoko i glvom zakucava loptu iza leđa Davida De Gee. Iskoristio je Nizozemac pomutnju u obrani gostiju jer ga je preuzeo Brandon Williams koji je gotovo 15 centimetara niži igrač od stupa obrane Redsa i rezultat je bio promijenjen na semaforu – 1:0 za domaće.

Liverpool je ovim golom zabio u svakoj u dosadašnje 22 prvenstvene utakmice (imaju jednu zaostatka),a  to je posljednje pošlo 'za nogom' Arsenalu u sezoni 2001./02.

 

 

Nisu se momci s Merseysidea zadovoljili jednim golom, krenuli su odmah po drugi. Prštale su prilike na sve strane, Virgil je ponovno bio blizu gola nakon centaršuta, ali Maguire je uspio očistiti u posljednji trenutak, da bi par minuta kasnije Sadio Mane izašao sam pred De Geu, ali nije dobro iskontrolirao loptu te je Luke Shaw uspio izbiti u posljednji trenutak.

U 25. minuti vidjeli smo drugi gol na utakmici, ali prvi poništeni. Bobby Firmino je sjano zabio u suprotni kut Davida De Gee, ali prije toga je bio prekršaj na Španjolcu. Nakon konzultacija s VAR tehnologijiom, sudac je opravdano poništio gol, ali i dao žuti karton vratar Crvenih vragova zbog žustrog prigovora.

Drugi poništeni gol stigao je deset minuta kasnije, ovog puta strijelac je bio Giorginio Wijnaldum, a njegov pogodak je poništen zbog ofsajda. U međuvremenu, Firmino je imao jednu priliku, ali nije uspio poentirati.

Najveću šansu Manchestera promašio je Andreas Pereira kada ga je Wan Bissaka proigrao na peterac, a ovaj sam pred golom promašuje čisti zicer. Kasnije je okušao udarac s distance, ali do predaha se rezultat više nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme donijelo je pravi festival promašaja, prvenstveno u režiji domaćih. Salah je promašio neviđeno s pet metara udaljenosti nakon što mu se lopta 'zapetljala' među nogama. To se dogodilo u 47. minuti, a nepunih 60 sekundi kasnije Sadio Mne nakon duplog pasa sa Firminom gađa preko grede, da bi u 49. minuti Jordan Henderson fantastično pucao, ali De Gea vršcima prstiju loptu skreće u stativu.

Potom je pokušao Oxlade-Chamberlain, a s druge strane najaktviniji je bio Fred koji je dva puta okušao udarac s distance. Trudili su se i jedni i drugi doći do gola, a posljednji smo vidjeli tek u sudačkoj nadoknadi kada je Mo Salah istračo kontru i zabio kroz noge De Gei za konačnih 2-0.

Redsi sada imaju 64 boda, odsnono 16 više od drugoplasiranog Manchester Citya, kojio ima i utakmicu više. United je petoplasirana momčad Premier lige sa 34 boda, pet manje od Chelseaja na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

U prethodnoj utakmici igranoj ranije danas, Leicester je izgubio na gostovanju kod Burnleya sa 2-1, iako su imali vodstvo nakon prvog poluvremena. Barnes je zabio u 33. minuti, a u nastavku preokret donose Wood (56') i Westwood (79'), a Jamie Vardy je promašio jedanaesterac u 68. minuti.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Mohamed SalahVirgil van Dijk

Ostale Vijesti