Foto: NK Gorica
Foto: NK Gorica

Ndockyt i Mikanović potpisali prvu pobjedu Gorice u sezoni, Šibenčani se propisno napromašivali

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 22:01

Šibenčani nisu uspjeli naplatiti dominaciju u prvom dijelu što je pred sam odlazak na predah kaznio Ndockyt, a utakmicu je onda preliomio Mikanović svojim prvijencem u dresu novog kluba

Nogometaši Gorice upisali su svoju prvu pobjedu u sezoni! U prvoj utakmici 5. kola HNL-a izabranici Rajka Vidovića iskoristili su prednost domaćeg terena te su s 2-1 svladali Šibenik i tako Narančastima nanijeli drugi poraz u sezoni. Strijelci pogodaka bili su Ndockyt (42.) i Mikanović (76.) kod domaćina, dok je za goste u sudačkoj nadoknadi precizan bio Vasilj (90+6.)

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su u prvom dijelu bili puno bolji takmac, Narančasti naprosto nisu uspjeli pronaći put do mreže ovog petka izvrsnog Radoševića. Prvi je u 6. minuti zaprijetio Božić, ali Radošević je sjajno obranio njegov pokušaj, baš kao što je isti ishod bio i četiri minute kasnije kad se u izglednoj prilici našao Santini.

Gorica se potom malo stabilizirala, više nije toliko sijevalo pred njihovim golom, a na prvu sljedeću priliku vrijednu spomena pričekalo se sve do 35. minute kada je Majić, iako sjajan izvođač slobodnih udaraca, ipak tukao visoko preko gola iz jedne obećavajuće pozicije.

I kako to obično biva u nogometu, kad ne zabiješ – dobiješ. I baš to se dogodilo Šibeniku.

Po lijevoj strani prošao je Štiglec, njegov ubačaj na drugu vratnicu dočekao je Ndockyt, Žuta je zakasnio u blok, a polivalentni veznjak Gorice iz voleja s kojih 10-ak metara je doveo svoju momčad u vodstvo.

U nastavku je Šibenik nastavio napadati, posebno odmah na početku drugog poluvremena, ali Goričani su se opet uspjeli obraniti. S vremenom su uspjeli 'umrtviti utakmicu', da bi onda 'zakucali' goste pogotkom Mikanovića nakon što su prvo u opasnoj zoni Šibenčani izgubili loptu, potom domaćinu dopustili prebrojavanje, a nakon što je Kolar sjajno uposlio Mikanovića koji se poput brzog vlaka sjurio u 16-erac gostiju, donedavni igrač Hajduka lijepim prizemnim udarcem pogodio je drugi kut Đakovića i tako postavio 2-0.

Gorica se do kraja utakmice orijentirala na obranu, ali Radošević ipak nije uspio sačuvati mrežu netaknutom budući da je Vasilj u 90+6. postavio konačnih 2-1. (ri)

Gorica - Šibenik 2-1

Strijelci: 1-0 Ndockyt (42., Štiglec), 2-0 Mikanović (76., Kolar), 2-1 Vasilj (90+6.)

Stadion: Gradski stadion u Velikoj Gorici, gledatelja: 500

Glavni sudac: Toni Dadić (Zagreb), VAR: Ivan Bebek (Rijeka)

Žuti kartoni: Maloča, Šlogar, Kolar, Ndockyt (Gorica) Bakić (Šibenik)

Crveni kartoni: /.

Gorica (3-4-2-1): Radošević - Krizmanić, Maloča, Leš - Mikanović (od 88. Majić), Pršir (46. Šlogar, 74. Majstorović), Kapulica (73. Pavlović), Štiglec - Čaić, Ndockyt - Kolar (90+2. Vrzić)

Šibenik (3-4-2-1): Đaković - Perić, Morrison, Punčec - Kolega, Prekodravac (63. Baković), Bakić, Žuta - Majić (46. Vasilj), Božić - Santini



Tagovi

HNK GoricaNK ŠibenikHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti