Milan Šabić/Pixsell
Milan Šabić/Pixsell

Nazor u nadoknadi donio bod Hajduku i bacio Poljud u trans! Bijelima remi draži, odlučuju sami o sebi, ali čekaju ih još tri gostovanja!

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 15.05.23. | 12:50

Dinamovi juniori imali su 0-1 i igrača manje, izdržavali Hajdukov pritisak sve do 94. minute. A onda je Nazor probio sjajnog Klarina i donio Hajduku veliki bod

Put od pakla do raja, ili obrnuto, ovisi iz čijeg se kuta gleda, prošli su juniori Dinama i Hajduka u međusobnom derbiju na Poljudu (1-1). U utakmici koja je mogla prelomiti borbu za naslov u toj kategoriji, ili biti važan faktor u toj borbi, Dinamo je imao 0-1 do sudačke nadoknade, imao je igrača manje, odličnog vratara Klarina, koji je više puta spašavao. S ta tri boda Modri bi došli vrlo, vrlo blizu tom naslovu. Međutim, u četvrtoj minuti nadoknade, Krešimir Nazor zabio je za 1-1, za veliki remi Hajduka, koji je potpuno promijenio perspektivu. Tri kola do kraja, Hajduk s utakmicom manje i dva boda manje od Dinama, pobijedi li sve do kraja bit će prvak!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dugo se iščekivao taj juniorski derbi, utakmica koja je imala veliki važnost u borbi za naslov prvaka, da ulog i nije tako velik, kad igraju Hajduk i Dinamo, to je uvijek posebna utakmica. Došao je Dinamo u Split s dva prednosti i utakmicom više od Hajduka, došao je Dinamo u Split i sa spoznajom da modri juniori nisu Hajdukove pobjedili više od 2,5 godine i da već godinu dana nijedna Dinamova mlađa kategorija nije uspjela pobijediti Hajdukovu. Puna tribina pomoćnog poljudskog terena, gledatelji i iza ograde, okolnom brežuljcima, veliko zanimanje bilo je za ovaj susret, pogotovo nakon uspjeha Hajdukovih 'Tića' u UEFA-inoj Youth ligi.

Čekalo se koga će od igrača, koji su već dio prve momčadi, imati na raspolaganju Marijan Budimir i Ivan Senzen, no, nije taj popis bio odveć bogat. U Hajdukovim redovima tek je Capan igrač, koji je imao značajniji izlet u seniorsku momčad Hajduka, s druge strane, Gurlica, Vrbančić i Lukanić, uglavnom samo popunjavaju zapisnik. Imala su obojica trenera i probleme s ozljedama, ali ipak su to bile respektabilne momčadi u svojoj konkurenciji. Dinamo je počeo bolje, Modri su u prvih 20-ak minuta bili konkretniji, opasniji. Ruškovački je prvo loše pucao glavom u dobroj prilici, Buljan je lagano ukrotio taj udarac, a u 12. minuti Kanižaj je bio sam pred Hajdukovim vratarom, ali je završnica bila loša. A ni treća, najveća šansa nije završila u mreži. Vrbančić je bio sam pred golom, ali glavom pucao pokraj vratnice. Dinamo je dosta promašio, ali najbolja je prilika ipak bila Hajdukova. Vrcić je pucao nakon prekida, a Ruškovački izbacio loptu s gol-crte! To je baš bilo blizu.

Dinamična je bila utakmica, sadržajna, obje su momčadi igrale na pobjedu, s time da je bod više odgovarao Hajduku, jer bi do kraja Bijeli imali sve u svojim rukama. To su znali Dinamovi igrači, krenuli su u nastavku po pogodak i vrlo brzo zabili. Poigravali su se Hajdukovi braniči, štoviše, nije im bio prvi put na utakmici, Lukanić je uzeo loptu, i proigrao Košćevića, koji je hladnokrvno zabio za vodstvo gostiju. Zlatan se zove Košćević, zlatan je bio taj gol. U 55. minuti imali su Modri 0-1, ali nisu možda ni slutili kakav ih još posao čeka do kraja. Prvo se ozlijedio važan igrač Vrbančić i nije mogao nastaviti utakmicu.

Hajduk je tada krenuo na sve ili ništa, pritisak Bijelih bio je snažan, počeli su domaćini svašta promašivati. Odnosno, Dinamov vratara Dorian Klarin imao je vrhunski dan. Skidao je udarce Đolonge, Vrcića, promašio je zicer Nazor... A onda je u 72. minuti Hajduk dobio još jedan poklon. Vito Čaić, koji je s klupe ušao tek 11 minuta ranije, uspio je u tako kratkom vremenu dobiti dva žuta kartona i Bijeli su više od 20 minuta imali igrača više. Napadali su, pritiskali, promašivali, Klarin je bio Dinamov junak. I, kad su Modri već lagano stiskali šake i čekali zadnji zvižduk suca Ercega, još jedno, tko zna koje ubacivanje Hrgovića ukazneni prostor, odbijala se lopta nekoliko puta. Prihvatio ju je konačno Nazor i u 94. minuti zabio pogodak za remi, za 1:1, za bod koji Hajduku znači puno. Nije čudno da su Dinamovi igrači polijegali na teren, prekrili lica rukama, svjesni što su izgubili.

Imaju Modri i dalje prednost od dva boda i ništa nije gotovo, liga je izjednačena i svatko još može kiksati. Ali, Bijeli imaju utakmicu manje i, što je najvažnije, ovise sami o sebi. A to može biti veliki vjetar u leđa, no čeka ih još puno posla. Do kraja prvenstva Hajduk gostuje u Varaždinu, potom igra kući protiv Mladosti iz Ždralova, zatim će odraditi zaostalu utakmicu u Osijeku i u zadnjem kolu kod Inkera u Zaprešiću. Tri gostovanja u četiri utakmice!. Dinamo će, pak, ugostiti Goricu, gostovati kod Varaždina i onda u zadnjem kolu u Maksimir dolazi Osijek. Naizgled lakši raspored za Modre, ali ako Hajduk pobijedi u sve četiri utakmice, bez obzira na Dinamove rezultate, bit će prvak.

Hajduk - Dinamo 1-1

Split. Pomoćno igralište u Poljudu. Sudac: Mate Erceg (Pristeg)

HAJDUK: Buljan - Đolonga, Jurić-Petrašilo, Begonja (od 84. Lončar), Hrgović - Kavelj, Capan - Brajković (od 65. Žeravica), Reić (od 55. Bobanović), Vrcić - Duić (od 55. Nazor). Trener: Marijan Budimir.

DINAMO: Klarin - Gubijan, Ruskovački, Cvetko, Majdandžić - Lukanić, Gurlica, Vrbančić (od 61. Čaić) - Kanižaj (od 53. Šakota), Košćević (od 77. Tabak), Peroš. Trener: Ivan Senzen.

Strijelci: 0-1 Košćević (55., Lukanić), 1-1 Nazor (90+4.)

Žuti kartoni: Kavelj (Hajduk); Vrbančić, Čaić, Košćević, Klarin (Dinamo).

Crveni karton: Čaić (72., drugi žuti)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


Raspored Dinama i Hajduka u 1. NL za juniore do kraja sezone:

28. kolo (20. svibnja)

Dinamo - Gorica

Varaždin - Hajduk

29. kolo (27. svibnja)

Varaždin - Dinamo

Hajduk - Mladost Ždralovi

21. kolo (30. svibnja)

Osijek - Hajduk - zaostala utakmcia

30. kolo (3. lipnja)

Dinamo - Osijek

Inker - Hajduk



Tagovi

GNK DinamoNK Hajduk SplitDinamo junioriHajduk junioriHNLHrvatska nogometna ligaIvan SenzenMarijan BudimirPrva NL Juniori

Ostale Vijesti