REUTERS/Emmanuel Foudro
REUTERS/Emmanuel Foudro

Navijačima Besiktasa zabranjen ulazak u Lyon

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 03.10.24. | 14:01

Nije se zaboravila 2017. godina...

Navijači Bešiktaša bit će izbačeni iz Lyona 24. listopada te dan prije i dan poslije kada se igra utakmica Europske lige između Lyona i tog turskog prvoligaša , objavila je u četvrtak prefektura Rhône koja ne želi da se ponovi kaos od prije sedam godina.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Utakmica će biti klasificirana kao vrlo visoka razina rizika od strane Nacionalnog odjela za borbu protiv huliganizma (DNLH)", navodi prefektura Rhône.

“Kako bismo spriječili moguće incidente i remećenje javnog reda i mira, navijači istanbulskog kluba neće imati pravo kretanja od srijede 23. listopada do petka 25. listopada u centru Lyona, na željezničkim kolodvorima i u zračnim lukama, kao ni na na autocestama u urbanom području", dodaje se u priopćenju.

Na večer igranja utakmice pristup stadionu Lyona u Décines-Charpieuu i njegovoj okolici bit će zabranjen, precizira prefektura napominjući i da su oko stadiona zabranjena pirotehnička sredstva i alkohol.

Godine 2017. susret dvaju klubova, koji su i tada bili u Europskoj ligi, pretvorio se u katastrofu: navijači su upadali na teren, na tribinama su izbili nasilni neredi, početak utakmice bio je odgođen 45 minuta, a oko stadiona su izbili sukobi navijača i policije prije utakmice.

UEFA je nakon toga oba kluba kaznila kaznom u visini od 100.000 eura i suspendirala ih na godinu dana iz svih europskih natjecanja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)



Tagovi

BesiktasLyonnavijačiEuropska liga

Ostale Vijesti