Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Nastavlja se groznica Kupa: Jak duel prvoligaša, Zrinski prekida krizu, Varteks lovi povijesni uspjeh

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.08.24. | 08:00

Danas nas očekuje čak 14 utakmica pretkola Hrvatskog nogometnog kupa

Jučrašnjim utakmicama pretkola počelo je 34. izdanje Hrvatskog nogometnog kupa. Ždrijeb je 1.kolovoza odredio 16 parova pretkola u kojem sudjeluju 32 kluba kvalificirana preko županijskih kupova. Prve dvije utakmice igrane su u utorak, a u obje smo vidjeli iznenađenja.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Gaj Mače je nakon produžetka svladao Karlovac, dok je Jadran Poreč boljim izvođenjem 11-eraca iznenadio jednu od hit momčadi prošlosezonske bitke za Rabuzinovo sunce i momčad koja je dogurala čak do osmine finala - Radnik iz Križevaca.

Ove srijede nas očekuje još 14 utakmica pretkola, nakon kojeg ćemo kompletirati popis od 32 momčadi koje nastavljaju u šesnaestini finala.

Za početak izdvajamo dvoboj Dugopolja i Jaruna, članova 1. NL, koji je na papiru najjači duel ove faze. Oba sastava nakon uvodna dva prvenstvena kola ne znaju za poraz, pri čemu je Jarun skupio četiri boda, dok je Dugopolje u oba susreta remiziralo. Jedini je ovo od 14 parova u kojem su oba kluba članovi drugog razreda hrvatskog klupskog nogometa, tako da s pravom ovoj utakmici možemo dati epitet derbija dana.

A kada smo već kod klubova iz 1. NL, priliku za popravak dojma nakon jako lošeg ulaska u sezonu, imat će i viceprvak 1. NL Zrinski Osječko 1664. Njihov protivnik bit će Moslavina, što predstavlja odličnu priliku da se pred domaćim navijačima vrate na pobjedničke staze. Naime, Zrinski je u novu sezonu ušao s dva poraza i gol razlikom 0-5. Napadačku krizu nakon odlaska Dominika Dogana pokušat će popraviti novo pojačanje - Ante Vukušić. Prijeko je to potreban kapitalac na Gradskom vrtu. Ovog ljeta Zrinski je napustilo 18 igrača, otišao je i trener Igor Budiša, a na klupi ga je zamijenio Mato Neretljak. Nakon poraza od Jaruna i Vukovara, vrijeme je za prvu ovosezonsku pobjedu uz pomoć Sinjskog dijamanta.

Novi veliki uspjeh u mladoj klupskoj povijesti lovi Varteks, klub osnovan od strane navijača nekadašnjeg kultnog HNL kluba. Na putu do prvog kola nacionalnog kupa, i vjerojatno utakmice s nekim snažnim prvoligašem, stoji im samo jedan protivnik - Međimurec. Ždrijeb kuglica poigrao se vrlo zanimljivo, i Varteksu dao zemljopisno najbližeg protivnika, desetak kilometara udaljenog od Varaždina.

Kada govorimo o današnjem protivniku Varteksa, radi se o jednoj od najboljih ekipa u Međimurju, koja je lani u sezoni imala tek dva poraza, premoćno osvojivši Međimursku premier ligu. A u finalu kupa su pošteno namučili favorizirani Polet.

"Pred nama je utakmica koja nam nosi najbolji plasman u kupu od postojanja kluba, da ne kažem povijesna utakmica. Motiva stoga sigurno ne nedostaje", kazao je u najavi dvoboja šef struke popularnih Bumbara", rekao je trener Varteksa Dražen Besek.

Utakmica se igra na stadionu imena Hrašćica, u Pretetincu-Dunjkovcu, a za kraj spomenimo kako se svih 14 današnjih utakmica igraju u isto vrijeme, odnosno s početkom u 16.30 sati. (I.M.)



Tagovi

Hrvatski nogometni kuphrvatski nogometHrvatski nogometni savez

Ostale Vijesti