REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Nakon što ih je odbio Haaland, Crveni vragovi se okreću francuskoj gol-mašini

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 13.04.22. | 19:50

Struka Manchester Uniteda ništa ne prepušta slučaju.

Nakon što je Erling Haaland nedavno - neslužbeno - odbio ponudu Manchester Uniteda da se na ljeto pridruži družini s Old Trafforda, struka Crvenih vragova odlučila je ništa ne prepustiti slučaju i okrenula se novoj meti. Klupu Uniteda na ljeto će, navodno, preuzeti Nizozemac Erik ten Hag, aktualni trener Ajaxa, a poklon 'dobrodošlice' trebao bi dobiti u obliku Christophera Nkunkua, 24-godišnjeg francuskog napadača podrijetlom iz DR Konga.

Nkunku je izdanak PSG-ove škole nogometa, no strašna konkurencija u napadu Parižana natjerala ga je da s nepune 22 godine napusti Park Prinčeva i prijeđe u RB Leipzig, klub koji svoju budućnost gradi na mladim igračima. Nakon vrlo dobre dvije sezone, Nkunku je u aktualnoj eksplodirao. U 42 utakmice zabio je 28 pogodaka, upisao 18 asistencija, može pokriti više pozicija u napadu i vezi te ga aktualni strateg Uniteda Ralf Rangnick, koji će ostati dio struke Crvenih Vragova, jednostavno obožava i vidi kao idealnu alternativu za 'nezahvalnog' Haalanda.

Tržišna vrijednost procjenjuje mu se na 65 milijuna eura, odnosno 10 milijuna manje od cifre koju bi United doveo Haalanda prema odštetnoj klauzuli koja će se aktivirati na kraju aktualne sezone.

Njegov angažman mogao bi stišati nezadovoljstvo koje vlada u svlačionici Uniteda, a koje je prouzročila vijest da će Paul Pogba potpisati basnoslovni višegodišnji ugovor s klubom vrijedan 500 tisuća funti - tjedno.


Tagovi

Christopher NkunkuManchester UnitedRB Leipzig

Ostale Vijesti