Dražen Novosel/NK Varaždin
Dražen Novosel/NK Varaždin

Nakon Solde, Osijek dovodi i Luku Jelenića!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 15:48

Bivši mladi Vatreni je dvije izvrsne sezone u Varaždinu naplatio transferom u redove Bijelo-plavih!

Već sedam dana u kuloarima se šuškalo o odlasku Luke Jelenića iz Varaždina. Neki su uvjeravali da će u inozemstvo, drugi pak da će karijeru nastaviti u Osijeku, a sada 24sata javlja kako je bivši mladi Vatreni dogovorio uvjete s Bijelo-plavima te da će nakon Marka Solde postati drugo pojačanje Osijeka za sljedeću sezonu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jelenić je izdanak Dinamove škole nogometa, a prije nego što je 2022. prešao u Varaždin je seniorsko iskustvo skupljao u Inter Zaprešiću te Dinamu 2. Da bi mogao preseliti u Osijek pričalo se još kada je u klub stigao Borimir Perković koji je s Jelenićem surađivao u Interu, ali budući da se nekadašnji pomoćni trener Zlatka Dalića nije predugo zadržao u Gradskom vrtu, Jelenić je i ovu sezonu ipak ostao u Varaždinu gdje je dodatno napredovao.

Njegove kvalitetne predstave nisu prošle ispod radara Josea Bote koji je sada, nakon što je prethodno dogovorio dolazak Solde za 400 tisuća eura (Dinamo je zadržao i pravo na 10 posto od budućeg transfera), novom treneru, koji sigurno neće biti Rui Farija kako se moglo pročitati u nekim medijima, osigurao još jedno kvalitetno rješenje u posljednjoj liniji.

Zagrepčanin bi u Osijeku trebao zamijeniti Slavka Bralića koji će se nakon utakmice baš protiv Varaždina oprostiti od bijelo-plavog dresa, s tim da Soldo i Jelenić, prema informacijama Germanijaka, nisu jedini igrači koje je Boto ‘pickirao’ iz HNL-a. Budući da sezona još uvijek nije gotova te da ljetni prijelazni rok tek treba početi, sama činjenica da je Osijek već sada pronašao dva iznimno potentna mlada igrača koji će sljedeće sezone braniti boje kluba dovoljno govori o ambicijama Osijeka. (I.A.S.)



Tagovi

Luka JelenićNK VaraždinVaraždinOsijekHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti