Tino Juric/PIXSELL
Tino Juric/PIXSELL

Nakon epizode u Azerbajdžanu bivši junior Hajduka vraća se u Hrvatsku?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 08:00

Prije Azerbajdžana igrao je u Sloveniji, Cibaliji i Slaven Belupu.

Prošao je sve omladinske kategorije Hajduka, bio je na posudbama u Primorcu 1929, Solinu i Dugopolju, međutim, 28-godišnji stoper Špiro Peričić nikada nije dobio priliku u službenoj utakmici obući bijeli dres splitskih 'Bilih'. Svoju sreću pokušao je pronaći u Slaven Belupu i Cibaliji, da bi se na ljeto 2018. otisnuo u Sloveniju, prvo u Muru, a godinu dana kasnije i u Maribor u kojem je proveo dvije sezone. U Mariboru je igrao dobro, u 64 nastupa zabio je za stopera respektabilna četiri pogotka, međutim, prošlog ljeta odlučio je raskinuti ugovor s Violama, jer ga tadašnji trener Maribora Simon Rožman nije vidio kao startera.

Stoga se ovaj Splićanin otisnuo u Azerbajdžan, točnije u klub Sabahu iz glavnog grada Bakua. Tamo je krenuo dobro, bio je standardan sve do završnice sezone kada je preselio na klupu. Posljednju natjecateljsku utakmicu odigrao je početkom travnja. Sada je slobodan igrač i razmatra opcije za nastavak karijere, a, tvrdi, postoji mogućnost i povratka u Lijepu našu...

"Boravak u Azerbajdžanu gledam kao još jedan pozitivan potez u svojoj karijeri. Učinkom sam zadovoljan, iako uvijek ima prostora za napredak. Prvih pet momčadi u ligi vodili su borbu za nastup u Europi, na kraju smo ostali za korak prekratki, ali i peto mjesto je solidno ostvarenje. Vrijeme koje slijedi iskoristit ću za odluku o nastavku karijere, u igri je nekoliko opcija, među njima je i ponuda iz Australije, što bi također mogla biti jedna itekako realna mogućnost. Nije isključen niti povratak u hrvatski nogomet, a posebno mi je drago što je Hajduk nakon devet godina napokon osvojio trofej", prenose njegovu izjavu Sportske novosti.



Tagovi

HajdukSlaven BelupoCibaliaŠpiro Peričić

Ostale Vijesti