Borna Jaksic/Pixsell
Borna Jaksic/Pixsell

Nakon dva autogola i poraza, Coppitelli kaže: „Imam li povjerenje kluba? Ne vidim da je ovo neki problem“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 09:59

Tvrdi da za njegov posao treba strpljenja

S dva autogola Jelenića u 12. i 22. minuti, Istra 1961 slavila je protiv Osijeka s 2-1 na otvaranju novog kola HNL-a. Nije Osječane pretjerano nakon toga razveselio ni utješni gol Solde u 88. minuti. Osijek se ovim remijem zadržao u donjem domu tablice, na sedmoj poziciji, daleko od onih na kojima bi ih navijači voljeli vidjeti, no talijanski stručnjak na klupi slavonskog prvoligaša tvrdi da ima povjerenje kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Imam li povjerenje u klubu? Imali smo dobru seriju, ne vidim da bi ovo sada bio neki problem, mi smo u velikom poslu za koji treba vremena i strpljenja“, rekao je nakon utakmice Federico Coppitelli.

„Bila je ovo posebna utakmica. Kada odnose usmjere dva autogola iz prve dvije prilike na utakmici, onda je to doista čudna situacija. Mnoge bi to ubilo u pojam, ali mi smo se u drugim dijelu ipak vratili i odigrali bolje. Bio bih sretniji da smo u prvom dijelu igrali s više energije i čvrstine. Ne može se nogomet igrati tako da se stvari rješavaju samo tehnički, moraš se malo uprljati i napraviti neki prekršaj. Očito je to stvar neiskustva. Istra je u tom pogledu bila odlična“, rekao je.

Za službene kanale kluba je naglasio:

„Naravno da smo htjeli doći do pete pobjede u nizu i do dobre prezentacije kakvu smo imali i posljednji puta. Danas mogu reći da nismo loše započeli utakmicu, no generalno u prvom poluvremenu nismo imali istu energiju i motivaciju kao naš protivnik“, rekao je nakon utakmice Federico Coppitelli.

„Ne znam kako će se to protumačiti, ali znao sam da će ovo biti utakmica s puno duela protiv iskusne momčadi. Da smo bili dovoljno pametni i sposobni razumjeti pravi trenutak utakmice, ne bismo otišli iz Pule bez pozitivnog rezultata. Čim je protivnik prvi puta došao do naših vrata, dogodio nam se taj autogol, a kada su to učinili drugi puta, opet smo vidjeli nešto slično. Mladoj momčadi poput naše to je „ubilo“ utakmicu“, prokomentirao je.

Od 46. minute pa nadalje Osijek je uspostavio ravnotežu, manje se, ali nedovoljno da bi Pulu napustili neporaženi.

„Nismo bili dobri u tom prvom poluvremenu, da bismo u drugom ipak zaigrali bolje. No, utakmica je prethodno već otišla svojim tokom. Najviše žalim za tim što su se naša dva ključna igrača Jelenić i Jakupović ozlijedili. Sve češće moramo mijenjati igrače zbog ozljeda, Kada bolje promislim, to moramo činiti praktički svaku utakmicu. Opet kažem, nismo loše započeli ovaj susret, ali trebamo biti mentalno jači jer smo imali dovoljno vremena da se oporavimo od šoka uvjetovanog njihovim vodstvom“, rekao je za službene stranice kluba.



Tagovi

Federico CoppitelliNK OsijekHNL

Ostale Vijesti