Nakon Cedevite, i Dinamo ulazi u suradnju s Olimpijom

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 24.06.19. | 12:03

Razgovori još traju, ali sve je izglednije kako će se ona zaista ostvariti.

U subotu su ova dva kluba odigrala prijateljski susret na Maksimiru. Oba trenera na teren su poslala kombinirane sastave u kojima su svoje mjesto našli neki mladići od kojih se mnogo očekuje (posebno se istaknuo Dinamov napadač Ćuže koji je zabio spektakularan pogodak iz voleja), ali zapravo se ono najvažnije odvijalo u uredima maksimirskog stadiona gdje je Milan Mandarić, vlasnik ljubljanske Olimpije sa čelnicima Dinama dogovarao suradnju.

ODIGRAJ Hrvatska U21 - Engleska U21

U razgovoru za Sportske novosti, Mandarić je naglasio kako je ovo bila jedna odlična prijateljska utakmica od koje koristi imaju obje momčadi, a da se nešto kuha naglasio je sljedećom izjavom:

„Da, suradnja je nešto što mi želimo, a mislim da i Dinamo hoće istu stvar. Vrlo sam sretan zbog toga, cijenim Dinamo kao klub, to je nogometna institucija i ponosni smo da možemo biti partner“, rekao je Mandarić.

Treba reći kako je u Olimpiji na posudbi igrač Dinama Luka Menalo, a upravo je taj model ono što bi ova dva kluba prakticirala. Posudbe mladih i talentiranih igrača nešto su od čega bi obje momčadi imale koristi. Dinamovi najbolji mladi igrači tako bi svoje prve seniorske korake mogli ubuduće učiniti u Sloveniji. Olimpija je klub velike povijesti sa odličnim unutarnjim uređenjem, a ovaj model mogao bi se pokazati kao win – win za oba kluba.

„Uglavnom će to biti preko igrača, mladih igrača. Njima je dobro da se dokazuju, da dobiju priliku na nekom drugom mjestu, promjene okolinu i ligu, steknu dodatno iskustvo prije nego li odu u inozemstvo. Vjerujem da to svima, a naročito mladim igračima, može donijeti puno dobrih stvari“, nadodao je nekadašnji vlasnik Portsmoutha, Leicestera i Sheffield Wednesdaya.

U jeku EP-a jedna se priča po pitanju naših reprezentativaca posebno ističe, a naročito kada u tu jednadžbu dodamo i ova dva kluba.

Specijalna ponuda Germania Sport kladionice za utakmicu Hrvatska U21 - Engleska U21

Naime, naš desni branič na ovom prvenstvu, igrač koji je nominalno stoper ruskog Rubin Kazana je Filip Uremović.

Mladić je to rođen u Požegi koji je preko Papuka i Cibalije 2016. godine stigao u Maksimir, Tamo se zadržao dvije godine, bio je kapetan druge momčadi Dinama, ali s njim se nije imao strpljenja kao s nekim drugim igračima pa je on u zimu 2018. otišao put Olimpije za 200 tisuća eura, kako navodi Transfermarkt.

U Ljubljani se zadržao svega šest mjeseci, a njegove dobre igre nisu prošle ispod radara ruskom velikanu te ga je Rubin otkupio od Slovenaca za milijun eura (Transfermarkt), iako se u kuloarima spominje mnogo veći iznos od tog.

Dinamo je tako propustio dobro zaraditi na ovom mladiću koji je u dresu Zmajčeka skupio svega 18 nastupa. Jednako tako treba spomenuti da kako je u kojem slučaju Uremović bio igrač Dinama, a ne Olimpije, kada se javio interes Rubina, skoro sa stopostotnom sigurnošću možemo reći kako bi transfer ovog mladog braniča bio puno, puno veći.

Danas dres Olimpije nose dva Hrvata. Jedan je dobro poznato HNL ime i igrač kojeg svi ljubitelji našeg nogometa znaju, a riječ je o Dini Štiglecu, dok je drugi široj javnosti ipak nepoznati Antonio Lukanović. Upravo je ovaj potonji dugo vremena bio upravo na meti Dinama, a svojevremeno su za njega talijanski mediji, točnije tuttomercato, govorili kako se u njegovom slučaju radi o „malenom Ibrahimoviću“.

Bilo kako bilo, Lukanović u Ljubljani nije ispunio sva svoja očekivanja, pa mu se ugovor neće produžiti, a on ističe za sedam dana.

Ipak, upravo su taj tip igrača kao što su Lukanović i Uremović nešto na čemu bi ova dva kluba temeljila svoju suradnju. U skorije vrijeme vidjeti ćemo kako će ovaj projekt izgledati, ali u svakom slučaju djeluje obećavajuće. Tako bi nakon Cedevitinog potpunog prelaska u Ljubljanu još jedan hrvatski, odnosno zagrebački klub svoje sjeme mogao posaditi u glavnom gradu Slovenije te svoje talente, preko susjedne nam 'Dežele', s vremenom proslijediti negdje van gdje će oni dodatno rasti.

Nekad uspiješ, nekad ne, ali u svakom slučaju vrijedi probati.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto:Reuters, Pixsell)


Tagovi

Olimpija LjubljanaKK OlimpijaKK Cedevita Olimpija LjubljanaDinamo ZagrebMilan MandarićFilip UremovićAntoio LukanovićDino ŠtiglecRubin Kazanj

Ostale Vijesti